Как да се грижим лесно за косата си

Как да се грижим лесно за косата си
Снимка: Thinkstock

Със сигурност са малко дамите, които имат време всеки ден да обръщат специално внимание на косата си и да си играят с сешоар, преса или маша. Повечето пъти косата се сресва набързо или се връзва на висока опашка и това е всичко, за което имате време.

Предлагаме ви няколко съвета как да се грижите лесно за прическата си, без това да ви отнема много време.

Не се подстригвайте прекалено късо. Може би си мислите, че по този начин ще е лесно да поддържате прическата си, но всъщност не е точно така.

Късата коса не може да я вържете на опашка или да я вдигнете на кок, освен това веднага си личи, ако не сте я подстригвали от няколко месеца.

Не се подстригвайте на пластове, освен ако косата ви не е права като праз или много къдрава и съответно нямате проблем с оформянето.

В останалите случай, ще трябва редовно да ползвате преса или сешоар, за да придавате на прическата си удачен вид.

Погрижете се за крайчетата на косата, за да не се налага всеки месец да посещавате фризьора за подстрижка на нацъфтели и изтощени връхчета.

Правете си подхранваща маска поне веднъж месечно и не забравяте да сложите балсам на крайщата на косата веднага след като отмиете шампоана. Не втривайте балсам в корените, тъй като това само ще омазни косата ви.

Ако се боядисвате, то със сигурност корените на косата ви дразнят. Не е нужно всеки път да ходите на фризьор, за да боядисате израсналите корени. Спокойно може да помолите някоя приятелка да прави това, или дои да се научите да го правите сами. Разресвайки косата с гребен, ще може лесно да разнесете боята по косата си.

Ако искате по лесен начин да предадете обем на косата си, забравете за вафличките в корените, които освен че са много демоде и не стоят добре, отнемат и време да бъдат направени. Просто изсушете косата си с обърната надолу глава и ще забележете чудесния ефект след това.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти