Как да предпазим грима си от разтичане

Как да предпазим грима си от разтичане
Снимка: netinfo

През топлите месеци дамите могат да се сблъскат с един неприятен козметичен проблем – разтичане на грима.

Става въпрос основно за фон дьо тена, който от по-високите температури е в състояние да се втечни и леко да се разтече по лицето.

Решение на този проблем дава професионалният гримьор Джейк Бейли.

Като начало той съветва фон дьо тен да се нанася с пръсти, тъй като по този начин може най-добре да усетите текстурата. Когато използвате четка или тампонче, губите чувството за нанесено количество, докато с ръка най-добре ще прецените дали сте сложили достатъчно или сте прекалили.

Може да слагате фон дьо тен и на клепачите си като своеобразна основа, която изравнява тена и предпазва една идея по-добре от размазване на сенките или събирането им в гънките на клепача.

Все пак, колкото и да се стараете, ако слънцето е силно, гримът ви е заплашен от разтичане. Затова ползвайте широкопола шапка. Освен че са стилни и красиви, те ще предпазят лицето ви от вредните ултравиолетови лъчи, както и ще помогнат за запазване целостта на грима ви.

Като цяло за кожата е добре да се излага директно на слънчева светлина колкото се може по-малко или да се използва подходящ слънцезащитен крем. Така тя ще запази еластичността, здравето и красотата си за по-дълго време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти