Как да направите сухото месо по-сочно

Как да направите сухото месо по-сочно
Снимка: Thinkstock

Сигурно ви се е случвало да си купите месо от магазина и то да изглежда страхотно, но след приготвянето му да стане твърдо и трудно за дъвчене. Не се тревожете, проблемът не е във вас и вашето готвене.

Просто ви трябват няколко хитри трика, които ще направят месото сочно и много вкусно. Благодарение на тях ще се превърнете в една по-добра домакиня, която винаги приготвя най-крехките пържолки!

Използвайте плодове

Ябълки, ананас, манго или круша - всички те ще ви свършат работа. Обелете плода, ако е нужно и го нарежете на парчета. Сгответе месото с парченцата плодове. Плодовият сок е чудесна съставка, която прави месото по-крехко. Ето защо свинското често се готви в ананас.

Мариновайте с кола

Кока-колата е страхотна за нашата цел. Тя ще накара месото да се топи в устата ви. Потопете го в кола за около 10 минути, извадете го, оставете да изсъхне и го поръсете с черен пипер. Този трик е идеален за по-дебели парчета месо.

Доверете се на лимона

Мариновайте месото в лимонов сок за около 30 минути. Крайният резултат ще бъде сочен и крехък. Можете да използвате и оцет, но тогава е хубаво месото да престои в маринатата цяла нощ.

Вижте още:

Как да си направите практична калъфка за слънчеви очила

Как да: градинска факла от винена бутилка, която гони комарите

Как да подредите гардероба си по лесен и креативен начин

Как да направите безопасно място за бебето си на плажа

Как да почистим мивката с грейпфрут и сол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти