Как да направим изумителна украса от шоколад

Как да направим изумителна украса от шоколад
Снимка: netinfo

Ако сте в настроение за кулинарни експерименти и искате да смаете всички с уменията си, може да се опитате да направите шоколадови купички. Ще се изненадате колко лесно се получават те.

1. Като начало разтворете на водна баня шоколад. След това потопете в него добре измит надут балон. Според това колко искате да са дълбоки купичките, преценете до къде да потопите балона.

2. Извадете и поставете обратно в чаша или купа, докато се втвърди шоколада.

3. Обърнете обратно балона и му изпуснете въздуха. След това внимателно го отлепете от стените на купичката и го извадете.

Купичките могат да се приготвят предварително и да се съхраняват в хладилник в пластмасова плътно затворена кутия, разделени по-между си с хартия за печене. 

Напълнете ги с каквото пожелате - крем, плодова салата, сладолед и тн.

От шоколад може да направите и други украси за сладкиши като шоколадови стърготини и букли.

Шоколадови люспи
С помощта на белачка за зеленчуци изстържете от блок охладен шоколад. Събирайте люспите върху парче хартия.

Шоколадови букли
Приготвят се по същия начин като люспите, но предварително леко загрейте шоколада(например за 5 секунди в микровълнова) или загрейте белачката за зеленчуци под течаща гореща вода. В зависимост от натиска ще получите различни по дължина и форма букли. Разполагайте ги в единичен слой върху парче хартия за печене. Ако приготвяте голямо количество - загрявайте от време на време белачката или шоколада.

Шоколадови формички
Изсипете разтопен и предварително темпериран  шоколад върху мраморен плот или върху хартия за печене. Оставете да се охлади, но да не е втвърден. С помощта на формички за сладки или остър нож изрежете различни фигурки. Оставете да се охладят и втвърдят напълно преди да използвате. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти