Как да мием косата си

Познах те по косата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мазни корени - каква по-неприятна и смущаваща картина във визуалното всекидневие на жената. Най-ефикасният метод за преодоляване на този проблем е миенето и поддържането на косата по подходящ начин. Затова споделяме с вас някои истини и заблуди за хигиенните навици относно тази част от външността ни.

Трябва ли да третираме косата си два пъти с шампоан в рамките на едно къпане?
Не. Едно качествено втриване с шампоан е напълно достатъчно, особено ако я миете често. Съставките му съдържат надеждни компоненти, които отмиват мръсотията и омазняването още от първия път. Това че пяната е по-богата след нанасяне на втория шампоан се определя с по-малкото количество замърсители, потискащи разпенването на шампоана. Затова изплаквайте косата си по два пъти, само когато е била стилизирана с повече продукти (пяна, гел, лак, вакса), за да ги отстраните напълно.

Добрият шампоан=богата пяна
И това твърдение е спорно, защото съставките, отговарящи за разпенването и почистването в един шампоан нямат нищо общо едни с други. В този ред на мисли не се учудвайте, ако попаднете на шампоан, който е с гъста пяна, но след неговата употреба косата ви си стои на клечки и обратното, когато пяната е оскъдна, а пък блясъкът, обвиващ вашите коси, е за завиждане. В случая е най-удачно да търсите продукти за по-дълбоко почистване на косъма, а пяната винаги ще си остане вторичен фактор.

Трябва ли да реша косата си, докато е мокра?
Повечето специалисти подкрепят тезата, че мократа коса се къса и разрушава много по-лесно от сухата при ресане. Най-добре вземете кърпа и попийте с нежни движения влагата от косата, след което прокарайте пръсти през корените или използвайте гребен с по-широки зъбци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти