Владимир Зомбори: „Да си родител е все едно имаш още един чифт очи, през които гледаш“

Владимир Зомбори
Снимка: Чиприан Б.

Деница Димитрова

Откриваме Владимир Зомбори в натоварен период – след като през 2023 г. вече отбеляза роли във филма „Игра на доверие“ и в сериалите „Вина“ и „Мен не ме мислете“, за последните два месеца той има и цели три театрални премиери. Последната от тях е представлението „Премахни от приятели“ в „Theatro отсам канала“, която ще се състои на 30 юни – дни преди Зомбори да навърши 35.

Хитовата за „Уест Енд“ комедия „Премахни от приятели“ е написана от Стивън Мофат, стоящ зад легендарните британски сериали „Шерлок“ (Sherlock) и „Доктор Кой“ (Doctor Who). В нея запознанството на двойката Питър и Деби Линел (Владимир Зомбори и Анелия Луцинова) с екстравагантната и похотлива вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева) по време на круиз продължава в социалните мрежи, а по-късно се пренася и в дома им, където дамата се самопоканва и качва семейството на истинско влакче на ужасите. На него ще можем да станем свидетели не само в София, но и още градове това лято, където ще гостува представлението.

Премахни от приятели
Снимка: Иван Ерменков за Artvent

По този повод Владимир Зомбори разказва пред Edna повече за театъра и живота си напоследък.


Най-новата ти роля е в комедията „Премахни от приятели“. В нея играеш мъж, който заедно със съпругата си приема една екстравагантна вдовица у дома - решение, за което двойката впоследствие съжалява. Може ли да ни разкажеш малко повече за героя си в представлението?

Питър е мъж на средна възраст и живее с проблемите на сина си, който влиза в пубертет и непрекъснато му се качва на главата, и своята леко властна съпруга. Има изключително нахален съсед, който му се бърка в нещата, които прави, но воден от доброто възпитание, Питър се опитва да балансира всичко в ежедневието си.

Премахни от приятели
Снимка: Иван Ерменков за Artvent

Именно тези негови обноски вкарват него и семейството му в ситуация, в която той за първи път искрено излиза извън равновесие – тя доста ескалира в хода на действието и е задвижвана от въпросната героиня на Мария Сапунджиева.

В какви ситуации ти е най-трудно да оставаш мил и възпитан? Кога ти самият би премахнал някого от приятелския ти кръг и с какво не би направил компромис?

Когато някой откровено злоупотребява с моето търпение или изобщо с мен самия – чрез лъжа, манипулации или прекалени изисквания. Преди всичко се опитвам да запазвам добрия тон, доколкото е възможно. 

Лъжата има най-различни проявления и крайни цели, но ако някой си ме лъже, няма как да го търпя.

„Премахни от приятели“ е третата ти театрална премиера в рамките на два месеца. Очаква ли се през лятото да си починеш от напрежението на сцената?

Да, нямам търпение! След премиерата имам представления до 5 юли в Малък градски театър „Зад канала“ и вече ще се отдам малко повече на почивка. Разбира се, има и дати за „Премахни от приятели“ в Бургас, Варна и Пловдив, но през останалото време имам нужда да почивам и да обърна внимание на семейството си. А от средата на август започвам снимки на втори сезон на сериала „Вина“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Artvent (@artvent.bg)

Имаш ли любими места, на които си почиваш най-добре, и би препоръчал да посетим?

Обикновено ходим в Гърция – средния ръкав на Халкидики, но където и да отиде там, човек няма да сгреши, изключително красиво е. Също и по нашето Черноморие – по устието на Велека, Синеморец. Както и в Родопите.

Как се чувстваш вече почти три години в най-важната си роля – тази на баща?

Много на място. Станал съм малко по-чувствителен и емоционален, леко съм се и вдетинил за някои неща, което сигурно е нормално.

Щастлив съм и през детето откривам най-различни неща за себе си и за хората около мен. Много е вълнуващо и интересно – все едно имаш още един чифт очи, през които да гледаш.

Покрай всички ангажименти остава ли ти време да гледаш театър, телевизия или кино? Има ли заглавия, които са ти направили впечатление напоследък и би препоръчал?

Когато имаме възможност, с Весела (съпругата му, актрисата Весела Бабинова) ходим на театър. Последното представление, което ми направи много силно впечатление – мисля, че е страхотно и го препоръчвам на всички – е „Частици жена“ на Крис Шарков в Народния театър. Изключително представление, това е типът театър, който ме вълнува. Драматургията е много сериозна и колегите се справят страхотно с прекрасната интерпретация на Крис.

Филми и сериали гледаме непрекъснато – вкъщи това си ни е хоби. Последно изгледахме последния сезон на сериала „Наследници“, с Весела сме фенове на сериала. Сега продължаваме с новия сезон на “Black Mirror”.

Какво занапред си пожелаваш в професионален план?

Пожелавам си да имам работа и да имам възможност да избирам проектите си. Колегите, с които бих искал да работя, са много. Отворен съм към най-различни концепции и хора. 

Част от професията е все пак да се срещаш с различни умове, виждания и всичко това със сигурност ми е любопитно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти