Завръщане в света на жените

Педро Алмодовар
Снимка: Getty/Images

С "Жулиета", чиято премиера беше на кинофестивала в Кан, режисьорът Педро Алмодовар се завръща в своята "женска вселена" с типичния си цветист почерк, съобщава Ройтерс.

Във филма играят Ема Суарес и Адриана Угарте, нейното по-младо превъплъщение от миналото. В лентата се разказва за майка, изпаднала в депресия, след като дъщеря й изчезва. Нейният съпруг, пресъздаден на екрана от Даниел Грао, е починал години преди това.

"Мисля, че се завърнах на място, което никога няма да напусна - това е вселената на жените", заяви режисьорът на пресконференция във вторник.

Той спечели наградата за най-добър режисьор в Кан с кинотворбата "Всичко за майка ми" през 1999 година.

Педро Алмодовар не е заснел филм, фокусиран върху жените от 10 години насам, когато излезе творбата му "Завръщане" /2006/. Сега с "Жулиета" Алмодовар се обръща към една от любимите си теми - тази за майката.

"Снимал съм много филми за майки, но тази от "Жулиета" със сигурност е най-уязвимата от всички тях!", заяви режисьорът. Двадесетият филм на Алмодовар отново е изпъстрен с цветове - червено, оранжево и синьо и това дава на лентата една уникална окраска.

"Моите филми понякога са барокови, а аз съм дете на 60-те години, затова често прекалявам с използването на цветовете", коментира своето увлечение творецът.

Прочетете още:

Какво замисля Алмодовар

"Тарантула" или "Кожата, в която живея"

Кан – парад на суетата и лукса

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти