Велислав Павлов – ще открият ли д-р Ковачев и д-р Огнянова път един към друг?

Велислав Павлов
Снимка: NOVA

Актьорът Велислав Павлов („Въздесъщият“) гостува вчера в предаването „Плюс-Минус“ по NOVA, където разказа за подготовката си за ролята на д-р Ковачев в „Откраднат живот“ и какво е да работиш на сцена и пред камера в България.

Гледайте откъса от „Плюс-Минус“ с негово участие ТУК.

Вижте тук сериалите, за които се вълнуваме тази есен >>>

За ролята на д-р Ковачев в „Откраднат живот: Кръвни връзки“

„В живота не съм лекар, но съм бил в болница и имам приятели доктори. Подготовката за подобна роля не е лека, времето не достига, терминологията е сложна, но човек се научава бързо да помни определени думи, а после, разбира се, ги забравя“, разказва актьорът.

Завръщането на Велислав Павлов в ролята на доктор Ковачев в осми сезон отново акцентира любовната история между Марио и Зорница. Въпреки че появата му в „Св. Анастасия“ бе в компанията на доктор Чилингирова, отношенията му с доктор Огнянова бързо преминаха от прошка през приятелство, оставайки въпроса дали отново ще се случи нещо между двамата. Дали ще открият път един към друг и колко силна е била любовта във времето, зрителите ще научат в новите епизоди на „Откраднат живот: Кръвни връзки“.

Откраднат живот
Снимка: NOVA

„След участието ми в сериала уважението ми към лекарското съсловие се засили още повече. В „Откраднат живот: Кръвни връзки“ показваме истински медицински случаи. Разбира се, отношенията между персонала в болниците не са точно такива и това е нормално, но и напрежението в едно истинско лечебно заведение е в пъти по-голямо“, допълва той.

За „Вездесъщият“ и артистичното обогатяване

„Актьорската професия е като маратонско състезание. Развитието на всеки актьор се определя от различни фактори. Някои актьори разгръщат таланта си, още докато са много млади. Лично аз, като по-млад, се занимавах предимно с театър и то на независимата сцена, което допълнително усложняваше нещата. Този опит обаче калява характера на актьора, а в нашата професия това е нещо много важно.“

Скоро зрителите ще имат възможността отново да гледат Велислав Павлов в блестящото му превъплъщение в главната роля във филма „Вездесъщият“ в месеца на българските филми по KINO NOVA на 30 ноември от 21.00 ч.

От София до Холивуд и обратно

За да стигнем Холивудските продукции са необходими сериозни финансови средства. Истината е, че в България пазарът е малък и са необходими страхотни усилия, това да се случи. Първото и най-важно е условие е да имаме талантливи кадри, които да пишат, да играят, режисират. Казусът е сложен, но се радвам, че постепенно правим стъпки в тази посока, каквато например е инициативата на NOVA в подкрепа на българските филми. Чувствам се приятно поласкан от номинацията, която получих в тазгодишното издание на Наградите „NOVA подкрепя българските филми“, но най-голямата награда за мен като актьор ще бъде следващото професионално предизвикателство, пред което ще се изправя.“

Зрителите могат да гласуват за своите любими филми, актьори и сериали до 31 октомври на: nova.bg/filmovinagradi

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти