В ритъма на гръцкото лято

В ритъма на гръцкото лято
Снимка: netinfo

Кипърският изпълнител от гръцки произход Михалис Хаджиянис идва за своя първи концерт в България тази събота. Авторът на една от най-емблематичните гръцки балади „De Fevgo“ (Няма да си тръгна) e един от най-успешните гръцки изпълнители за 21 век.

Едва на 34 години, Михалис има 10 албума и десетки хитове зад гърба си, които българските фенове ще могат да чуят за първи път на живо на 10 октомври в зала 1 на НДК.

Михалис излиза на голямата европейска сцена още на 17, когато представя родния си Кипър на конкурса Евровизия в Бирмингам с авторската си песен „Генезис“. Следващите няколко години са белязани от изключително успешни и абсолютно разпродадени турнета в Гърция и Кипър.

През 2004 той пее на закриването на Олимпийските игри в Атина, а същата година представя Кипър на официалната церемония за разширяването на Европейския съюз, отбелязваща присъединяването на 10 нови членки.

От 2000 до 2009 Михалис получава над 30 награди само в Гърция, което го правят най-успешният изпълнител в страната за първото десетилетие на 21 век. През 2010 Михалис е поставен от FORBES на 22-ро място за най-влиятелните гърци.

Михалис е автор на повечето си песни, сред които емблематичната му балада „De Fevgo“ (Няма да си тръгна), както и хитовете „То Kalokairi Mou” (Моето лято), "An Mou Tilefonouses” (Ако ми беше звъннала), както и песни на други гръцки изпълнители сред които и Despina Olympiou.

За първата си среща с българската публика гръцкият изпълнител е подготвил най-известните си песни от всички свои албуми, повечето от които са платинени в Кипър и Гърция.

Последни бройки билети за концерта на Михалис Хаджиянис могат да се намерят в мрежата на EVENTIM, включително билетен Център НДК и 51 бензиностанции на OMV.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти