Уроците от раздялата на Даяна и Чарлз се оказват причина за „битката на братята“ Уилям и Хари

принцеса Даяна принц Хари принц Уилям принц Чарлз
Снимка: Getty

В новата си книга „Битката на братята“ кралският биограф и историк Робърт Лейси обяснява как драматичният развод на принц Чарлз и принцеса Даяна се отразява на техните две деца – Уилям и Хари, водейки до разногласия между принцовете.

„Смятахме, че безредицата, хаосът и трагедията от 80-те и 90-те с участието на техните родители са приключили. Сега всичко това се възражда под формата на тези две момчета. Те са наследството на всички тези сърдечни болки“, твърди Лейси, който е и консултант към сериала „Короната“.

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

„И двамата говорят колко важно е психичното здраве и признават, че са психологически крехки. Но са се справили с него по различни начини.“

Принц Уилям и принц Хари са съответно на 14 и 12 г., когато родителите им, принц Чарлз и принцеса Даяна, се развеждат официално. Раздялата между Чарлз и Даяна според Лейси се оказва определяща и за начина, по който братята мислят за брака като възрастни.

Разбира се, и двамата са наясно, че не искат да се оказват в същата ситуация като собствените си родители – само че изводът, който всеки от тях прави, е различен.

Според Уилям майка му се озовава в света на кралското семейство твърде бързо, като по този начин връзката с баща му е обречена – грешка, която той се опитва да не повтаря в собствения си бъдещ брак.

„Когато се запознава с Кейт Мидълтън в университета, той всъщност кара бедната млада жена да чака девет години, за да я прослуша ефективно за работата като съпруга на държавния глава. Той взима урока за дълга“, обяснява Лейси за херцога на Кеймбридж.

Принц Хари, от друга страна, вижда причината за раздяла на своите родители в липсата на достатъчно силни чувства (по това време принц Чарлз все още не е безразличен към Камила Паркър-Боулс, за която е женен от 2005 г. насам).

„Неговото отношение беше: „Е, няма да направя същата грешка като родителите си. Ще се омъжа по любов“, твърди Лейси и добавя: „И той беше толкова щастлив и горд да обяви, че обича Меган на практика от момента, в който я е срещнал през 2016 г. Този импулс е бил ръководещ за него.“

Сватбата на Меган и Хари в снимки

Според Лейси тези два различни подхода към любовта подхранват враждата на братята. Именно бързото развитие на отношенията между принц Хари и Меган Маркъл водят до спорове между херцога на Кеймбридж и този на Съсекс.

► Веднъж принц Уилям къса с Кейт Мидълтън по телефона и още разкрития от биографията „Битката на братята“

„Фундаменталният конфликт е бил между двамата мъже, които са се познавали през целия си живот и никога не са се поколебали да си кажат точно какво мислят и чувстват“, пише Лейси в книгата, според откъс, публикуван от People. „Уилям се притесняваше, че брат му се движи твърде бързо в ухажването - и той не се сдържа да каже това, когато Хари съвсем скоро започва да говори за брак с Меган.“

„Става въпрос за двама братя, които се обичат силно - всъщност най-дълбоко и искрено, но които са готови да дадат всичко от себе си, когато се стигне до сблъсък за нещо, което означава толкова много за тях“, разказва биографът. „За Уилям това е бъдещото състояние на неговата монархия - неговото свещено доверие; докато за Хари това е любовта на сложната и завладяваща жена, която най-накрая беше осмислила живота му.“

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти