„Дядо ще ми липсва“: принц Уилям с трогателни думи за принц Филип и невиждана негова снимка

принц Филип Уилям
Снимка: Getty

Принц Уилям почете любимия си дядо принц Филип по трогателен начин след смъртта на херцога на Единбург в петък.

В понеделник Уилям сподели лично послание и невиждана досега семейна снимка на сина си принц Джордж с принц Филип. Милият кадър, на който се вижда как младият принц чете книга, докато седи до прадядо си в карета, е направена от Кейт Мидълтън в Норфолк през 2015 г.

Заедно със снимката Уилям също написа:

„Векът на живота на дядо ми се определя от служенето – на неговата страна и общност, на неговата съпруга и кралица и на нашето семейство.

Чувствам се късметлия, че не просто имам неговия пример, който да ме води, но и трайното му присъствие в живота ми – както в добри времена, така и през най-трудните дни. Винаги ще съм благодарен, че жена ми имаше толкова много години, за да опознае дядо ми, и за добротата, която той ѝ показа.

Никога няма да приемам за даденост специалните спомени, които децата ми винаги ще пазят за прадядо си, който идваше да ги вземе с каретата си, а те виждаха сами неговото заразно чувство за приключение, както и палавото му чувство за хумор!

принц Филип Уилям
Снимка: Getty

Дядо ми беше необикновен човек и част от необикновено поколение. Ние с Катрин ще продължим да правим това, което той би искал, и ще подкрепяме кралицата през следващите години. Дядо ще ми липсва, но знам, че той би искал да продължим да работим.“

Принц Филип, който се оттегли от публичните си задължения през август 2017 г., почина на 99-годишна възраст на 9 април. Заедно със 94-годишната си съпруга кралица Елизабет имат дъщеря – принцеса Ан, и трима сина: следващият по ред за престола принц Чарлз, принц Андрю и принц Едуард. Той също така оставя след себе си осем внуци, включително принц Уилям и принц Хари, и девет правнуци, включително принц Джордж, принцеса Шарлот, принц Луи, Арчи и сина на принцеса Юджини – Огъст, чието средно име е Филип в чест на прадядо му.

Вълнуващият живот на принц Филип през годините

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти