Том Джоунс: edna секс бомба на 82

Том Джоунс известни музика звезда рожден ден
Снимка: Getty

Деница Димитрова

На 7 юни преди 82 години е роден сър Томас Джон Уудуард – или просто Том Джоунс.

И макар в главата на милениалите да светва веднага една дума – заглавието на песента му “Sеxbomb” от 1999 г., славата на изпълнителя далеч не се изчерпва с нея.

Певецът от Уелс има завидно дълга кариера, която продължава повече от половин век.

Едва ли обаче околните са предполагали за предстоящите му успехи, когато 12-годишният Джоунс е диагностициран с туберкулоза, или при напускането му на училище на 15, година след което вече трябва да се грижи за дете и съпруга.

Том Джоунс известни музика звезда рожден ден
Снимка: Getty

По това време бъдещият изпълнител работи на различни места като фабрика за ръкавици и строежи. Докато междувременно е фронтмен на местна банда в южен Уелс, Томас е забелязан от лондонски мениджър – същият, който го прекръства на Том Джоунс.

Изборът на псевдоним е провокиран от едноименната лента, спечелила „Оскар“ за най-добър филм през 1963 г. Така сякаш мениджърът успява да ориса Том Джоунс не само с музикална популярност, но и такава сред жените, на каквато се и радва главният герой от екрана.

Том Джоунс известни музика звезда рожден ден
Снимка: Getty

Певецът става носител на „Грами“ за дебют, а златото се пренася и върху следващите му записи. През идните години в хитове се превръщат парчета като “It’s Not Unusual”, “Green Green Grass of Home”, “Delilah”, “She’s a Lady” и куп други.

Том Джоунс решава да прекарва по-малко време в студиото и набляга на сценичните си изяви в Лас Вегас. С разкопчаните си ризи и впити панталони той се превръща в секссимвол, на когото отседналите в Града на греха жени хвърлят ключовете на хотелските си стаи по време на изпълнение.

Том Джоунс известни музика звезда рожден ден
Снимка: Getty

Самият той не крие, че броят на дамите, с които е споделял легло в пика на славата си, е 250…на година.

Въпреки успеха на вариететното му телевизионно шоу „Това е Том Джоунс“, в края на 70-те популярността на певеца намалява.

Звездата обаче успява да запише няколко участия в киното, а през 80-те се насочва към кънтри музика. Още музикални успехи му носят и следващите няколко десетилетия, когато отново се връща в класациите с песни от новите си албуми, където експериментира с кавъри, дуети и стилове.

От края на март 2006 г. към него вече се обръщат със „сър“ след като е посветен в рицарство от самата кралица заради музикалния си принос.

С мощния си баритон и разнообразието от музикални жанрове – от поп и R’n’B през соул и кънтри до госпел, мистър Джоунс продава над 100 милиона музикални копия и си спечелва имитатори от цял свят, сравними по брой с тези на Елвис.

Том Джоунс известни музика звезда рожден ден
Снимка: Getty

Освен откъслечните записи и участия в благотворителни концерти, през последните години той става част от журито на „Гласът на Великобритания“ за няколко сезона. Там не само открива таланти, но и продължава да радва със своя. Убедете се сами с видеoто долу!

Още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти