Стоянка Мутафова с огромно признание от световните медии

Стоянка Мутафова с огромно признание от световните медии
Снимка: БГНЕС

На 95 години Стоянка Мутафова, считана за най-възрастната играеща актриса в света, редовно изнася представления и не е изгубила младежкия си плам, пише агенция Ройтерс в кореспонденция от София, посветена на българската актриса.

"Кралицата на българската комедия", посочва Ройтерс, има в актива си богата палитра от роли, стартирали още от далечната 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Мутафова успя да вдъхнови цели поколения българи да насочат своите кариери в киното и театъра.

Цитати на великата актриса Стоянка Мутафова

"Времето измина толкова бързо!", доверява Мутафова пред Ройтерс, минути преди да излезе на сцената на театър "Сълза и смях", за да се превъплъти в поредната си роля в постановката "Госпожа Стихийно бедствие".

Агенцията отбелязва, че Стоянка Мутафова стана най-възрастната играеща актриса в света, след кончината в Москва на 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин. Малко след смъртта на Зелдин, български представители внесоха предложение Мутафова да бъде вписана в книгата с рекордите на Гинес.

Стоянка Мутафова с рекорд: стана най-възрастният действащ актьор в света

Актрисата обаче приема идеята с безразличие. "Това не ме ласкае, тъй като е свързано с възрастта ми", заявява тя.

Въпреки че си помага с патерица, за да излезе на сцената, тя не спира да ръси шеги и играе пред публика 4-5 пъти месечно, пише агенцията.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти