Случайност? Не мисля!

Ева Веселинова
Снимка: Ева Веселинова - личен архив

Срадост ви представяме новия текст на страхотната Ева Веселинова за Edna.bg. Слънчевата журналистка, майка и инфлуенсър ще ни споделя своите истории за всичко онова, което я вдъхновява. (бел.ред.)

***

Случайност? Често си задаваме този въпрос в ежедневието... Моят отговор е - Не мисля!

В живота няма случайни неща и ако се вгледате по-внимателно в случващото се около вас, ще откриете колко свързано и неслучайно е всичко. Съвпаденията са закономерности и всичко е един кръговрат. Просто трябва да имаш очи и сърце, за да ги познаеш и разчетеш правилно. Аз самата съм го открила за себе си! Всички важни събития в моя живот са ми били подсказани по някакъв начин и всичко ме е водило натам с бавни, но сигурни крачки.

Например благословията с близнаците Борис и Стефания. Разбрах, че съм бременна на остров Корфу. Бяхме там на почивка през август и постоянно ми прилошаваше. Мислех си, че е от преумора и слънцето, но си взех един тест за всеки случай. Оказа се положителен! После си направих още един на сутринта и  реших все още да не казвам на нищо неподозиращия баща. Исках да организирам вечеря на залез слънце и да му подаря теста в кутийка с панделка. Речено - сторено!

Тъй като бяхме на дълго пътешествие и трябваше да обиколим целия остров, си имахме програма, която следвахме стриктно. Всеки ден посещавахме различен град или плаж. В деня, когато направих втория тест и трябваше да организирам изненадата, по програма имахме труден преход до един от най-красивите плажове в света - Порто Тимони или плажовете близнаци. Случайност? Не мисля!

Докато изкачим планината и след това слезем до плажовете, щях да колабирам няколко пъти. Но аз си мълча и пазя тайната за вечерта. Не искам да разваля изненадата. За щастие оцеляхме всички! Аз и двете малки точици в корема ми. След трудния, но безкрайно красив преход, се къпахме във водите на плажовете близнаци и се отправихме към следващото градче - Агиос Стефанос (Свети Стефан). Запазих ресторант на брега на морето, намерих кутийка от бижутата ми, с панделката беше по-сложно, но няма да ви занимавам с подробности и точно на залез слънце, изтощена до припадък, сядаме да вечеряме. Беше 19-ти август, ден преди рождения ми ден. Случайност? Не мисля!

Отива до тоалетната приятелят ми и аз бързам да извадя ценната кутийка. Връща се той и пита учуден: "Подарък ли си ми взела? Защо? Нали ти имаш рожден ден?". Започва да кърши нервно ръце, отваря го и почти припада от изненадата. Нищо не беше разбрал! И аз не бях разбрала, че в мен растат два живота, а не един. 

Казвам му: Ще си имаме Бобче, а той плаче. Плача и аз, без да знам, че ще си имаме и Стефи. Трябваше да се досетя! От малка си мечтая един ден, ако имам дъщеря тя да носи името Стефания. И сме на брега на морето, точно в този град с името Свети Стефан... Случайност? Не мисля!

Животът ми е пълен с такива истории! Ако можехме да разчитаме знаците, щяхме да знаем много неща още преди да са се случили, защото няма нищо случайно. После се обръщаме назад и виждаме очевидното, което в дадения момент не ни е направило впечатление. Също така вярвам, че всички събития и хора ни водят към правилните за нас моменти и места.

Замислете се колко пъти сте загубили някого или нещо и след това разбирате, че това е трябвало да се случи, за да ви отведе до друг по-щастлив и желан момент. В живота е така! Понякога не получаваме това, което искаме, защото предстои нещо много по-добро! Разбира се, няма как да си спестим страданието в моментите на загуба и несполука. Но като се замисля за нещата, които съм искала, но не са се получили и сравня с това, което имам в момента, цял живот няма да ми стигне, за да благодаря, че не съм тръгнала в друга посока!

Има си нещо, което нарежда картите в най-правилната за нас конфигурация и рано или късно получаваме това, което сме си заслужили. Така че дори и в този момент да ви се струва, че страшно много искате нещо и да не разбирате защо се е провалило или ви е подминало, знайте, че е било, за да направи място на много по-важно нещо в живота ви!

Замислете се... Колко такива истории имате вие? Случайност? Не мисля!

Автор: Ева Веселинова

Прочетете още от Ева Веселинова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти