Семеен празник в семейството на Кейт и Уилям

Татко Уилям и малкият рожденик
Снимка: Getty

Днес първородният син Джордж на херцога и херцогинята на Кеймбридж - Уилям и Катрин, който се роди на 22 юли 2013 година, навършва 2 годинки. Двойката има и още едно дете - дъщеря им Шарлот, която се роди на 2 май тази година.

Рожденият ден на малкия принц Джордж ще бъде отпразнуван скромно с чай и бисквити в резиденцията Анмър Хол в Норфолк.

Миналогодишното празненство бе в двореца Кенсигтън и почетна гостенка бе прабабата на Джордж кралица Елизабет Втора.

Тази година тържеството ще е в тесен семеен кръг, като партито по всяка вероятност се организира от самата Кейт Мидълтън и майка ѝ, която ѝ помага. На събитието ще присъстват баба му и дядо му по майчина линия – Майкъл и Каръл Мидълтън. Другият дядо принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуел, Камила няма да бъдат на рождения ден, тъй като ще пътуват до Уест Кънтри. Двамата ще се върнат едва в края на седмицата, за да прекарат известно време с малкия Джордж и сестра му Шарлот, която е едва на три месеца.

Не е ясно и дали самият принц Уилям ще може да присъства на празника, защото има ангажимент с пилотиране на хеликоптер за „Въздушната бърза помощ на Източна Англия”. 

Само преди броени дни Уилям загатна, че не е изключено скоро в семейството да има и трето дете. Плановете на Кейт и Уилям за следващите няколко години са да прекарат по-голямата част от времето си в резиденцията в Норфолк. Те смятат, че това ще им позволи на спокойствие да отглеждат децата си, далеч от вниманието на публиката.

По повод рождения ден на малкия принц Кралският монетен двор сече сребърна монета в лимитирана серия от 7500 броя. На монетата е изобразена митична сцена от легендата за свети Джордж и портрет на кралица Елизабет Втора. 

Прочети още:

Сладък като татко: принц Джордж и принц Уилям

Папа Франциск със специален подарък за принц Джордж

А малкият принц Джордж живее в дом с призрак

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти