Робърт Редфорд се оттегля от киното

Робърт Редфорд заяви, че прекратява актьорската си дейност. 81-годишният носител на "Оскар" заяви, че предстоящият филм "Old Man & His Gun" ще бъде неговата лебедова песен.

"Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това ще бъде за мен краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен", каза той за "Ентъртеймънт Уикли".

"Казах си – е, това е достатъчно! А защо да не си тръгна с нещо, което е много оптимистично и положително?" добави актьорът.

В "Старецът и неговото оръжие" ("Old Man & His Gun"), режисиран от Дейвид Лоуъри, калифорнийската звезда играе Форест Тъкър –известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това избягал от затвора.

"За мен това беше чудесен герой, който да играя в този момент от живота си", каза русият изкусител, по който все още въздишат милиони жени. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Редфорд вижда в това знак, защото започва своята актьорска кариера през 60-те години на миналия век. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат в САЩ на 28 септември.

Снимка: netinfo

Режисьорският му дебют е през 1980 г. с филма "Обикновени хора", който му донесе награда "Оскар" за най-добър режисьор. Последната му засега работа като режисьор е над филма "Хората, на които държиш", излязъл по екраните през 2012 г. Робърт Редфорд е основател на института Сънданс, който помага на независими кинодейци и провежда ежегодния филмов фестивал "Сънданс".

Попитан дали перспективата му за пенсиониране ще се разпростре и върху режисьорската му дейност, Редфорд е лаконичен: „Ще видим за това“.

Снимка: netinfo

Редфорд Редфорд печели "Оскар" през 1981 г. за най-добър режисьор на "Ordinary People" и има редица други режисьорски изяви, сред които критикуваният "River Run Through It" и "Quiz Show".

Като актьор той остава най-известен с ролите си в "Butch Cassidy и Sundance Kid", "The Sting" и "All President's Men".

Редфорд основава и Института "Сънданс" в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти