Рейчъл Вайс ще изиграе Елизабет Тейлър в нов биографичен филм за вечната киноикона

Елизабет Тейлър Рейчъл Вайс
Снимка: Getty

Рейчъл Вайс е на път да покаже на света Елизабет Тейлър в една много различна светлина!

Вайс ще влезе в ролята на холивудската икона в предстоящия биографичен филм „Специална връзка“ (“A Special Relationship”), който ще се фокусира не върху драматичния любовен живот на звездата, а върху нейния СПИН активизъм през 80-те години.

Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 любими цитати на вечната киноикона >>>

Рейчъл Вайс
Снимка: Getty

Преминаването на Тейлър към активизма е вдъхновено от близкото ѝ приятелство с асистента ѝ по онова време Роджър Уол, който е бил хомосексуалист. През 80-те Тейлър поема администрацията на Роналд Рейгън в лична кампания за повишаване на обществената осведоменост за епидемията от СПИН.

Вечната страст – Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън >>>

Елизабет Тейлър
Снимка: Getty

„Публиката е омагьосана от личния живот на емблематичните холивудски звезди“, казват за филма продуцентите Иън Канинг и Емил Шърман. „А няма никой по-емблематичен от Елизабет Тейлър. Саймън Боуфой е написал роля, която акцентира върху хумора и човечността на Елизабет, които ще бъдат прекрасно оживени от необикновения талант на Рейчъл Вайс. В основата на „Специална връзка“ е историята за приятелството – филмът е празненство за това как приятелството може да промени живота на хората и как Елизабет помогна да се промени светът.“

Елизабет Тейлър
Снимка: Getty

Елизабет Тейлър печели награди „Оскар“ за филмите „Кой се страхува от Вирджиния Улф?“ и „Бътърфийлд 8“ и е номинирана общо пет пъти. Макар и известна с бляскавия си начин на живот и многократните бракове, тя има и сериозна роля в борбата срещу СПИН. Рейчъл Вайс пък печели „Оскар“ за „Вечният градинар“ през 2006, а през 2019 е номинирана за филма на Йоргос Лантимос „Фаворитката“.

Вдъхновяващата Елизабет Тейлър - 15 любими цитати на вечната киноикона >>>

Рейчъл Вайс
Снимка: Getty

 

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти