Разследването срещу Люк Бесон продължава с нови разкрития

Люк Бесон обвинения
Снимка: Getty

След като преди няколко месеца Люк Бесон беше обвинен в изнасилване, според информация във френската преса още няколко жени се оплакват заради сексуално насилие от страна на френския режисьор.

49-годишна кастинг директорка твърди, че е претърпяла тормоз от Бесон на снимачната площадка на техни общи проекти. При разследване на сайта Mediaport други две жени споделят, че режисьорът се е държал неуместно с тях, а една от тях казва, че се е наложило да избяга от кастинг в парижкия офис на Люк Бесон, „опряна на ръце и колене“, пише Hollywood Reporter.

В изявление пред Агенция Франс Прес вчера екипът на Бесон обяви, че режисьорът „категорично отрича всякакво неподходящо и укорно поведение“ и допълва: „Г-н Бесон пази отговорите си за следователите, които могат да докажат неговата невинност.“

Сайтът за разследваща журналистика Mediaport смята, че предишните оплаквания спрямо режисьора проправят път за нови признания от страна на потърпевши. През май 27-годишна френска актриса, чието име не е обявено публично, обвини Люк Бесон в изнасилване. Тя сподели още, че е била в нередовна връзка с режисьора и е чувствала натиск за поддържане на сексуални отношения с Бесон, за да може да получава роли в негови филми.

Нейните думи адвокатът на Бесон – Тиери Марембер, нарича „фантазьорски обвинения“. Френският съд вчера обяви, че тепърва трябва да получи официално новите жалби.

Към момента Бесон е най-видният представител на френското кино, който получава обвинения в разгара на движението срешу насилие над жени #MeToo. Редица колеги от филмовата индустрия в страната му обаче критикуват инициативата, наричайки я пуританска.

Люк Бесон
Снимка: Getty

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти