Първата откровена реч на Хари след оттеглянето: „Решението не беше лесно, но нямахме друг избор“

Херцогът на Съсекс коментира публично оттеглянето си като старши член на кралското семейство заедно с Меган Маркъл след като стана ясно, че двойката официално се отказва от титлите си.

Вчера по време на вечеря за поддръжници на благотворителната му организация Sentabale в Лондон принц Хари благодари на присъстващите за подкрепата им през годините, особено след смъртта на майка му, принцеса Даяна. Той твърди, че „не е имал друга опция“, освен да се откаже от ролята си в кралското семейство.

„Преди да започна, трябва да кажа, че само мога да си представя какво сте чули или може би прочели през последните няколко седмици. Затова искам да чуете истината от мен – доколкото мога да споделя, не като принц или херцог, а като Хари, същия човек, когото много от вас са гледали как расте през последните 35 години, но с по-ясен поглед“, казва той.

„Обединеното кралство е моят дом и мястото, което обичам. Това никога няма да се промени. Пораснах, чувствайки подкрепата на толкова много от вас, и станах свидетел как приехте Меган с отворени обятия при вида на любовта и щастието, за което съм се надявал през целия ми живот. Най-накрая, вторият син на Даяна се ожени, ура!“, а думите му разсмяха публиката.

„Знам още, че сте ме опознали достатъчно през всичките тези години, за да се доверите, че жената, която избрах за съпруга, споделя същите ценности като мен, и наистина е така. А тя е същата жена, в която се влюбих.“

Хари продължава речта си с важния семеен избор: „Решението, което взех за оттеглянето си заедно със своята съпруга, не направих лесно. То отне много месеци обсъждане след много години предизвикателства. И знам, че невинаги съм постъпвал правилно, но докъдето стигаме, наистина нямаше друг избор. Това, което искам да изясня, е, че ние не си тръгваме, а със сигурност не се оттегляме от вас.“

Меган и Хари
Снимка: Getty

„Надеждата ни е да продължим да служим на кралицата, Обединените нации и моите военни партньорства, но не и с публично финансиране. За съжаление, това не беше възможно. Приех го, знаейки, че то не променя това кой съм или колко отдаден съм, но се надявам, че ви помага да разберете до какво се стига, и че ще отдалеча семейството ми от всичко, което някога съм познавал, за да пристъпя напред към това, което се надявам да бъде по-мирен живот“, казва още той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Речта му идва ден след като Елизабет Втора направи изявление за заключението от дискусиите за оттеглянето на Меган и Хари от кралските си задължения. Вижте го тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти