Принц Хари за принцеса Даяна: "Ужасно трудно преживявам загубата на майка ми"

Принц Хари за принцеса Даяна: "Ужасно трудно преживявам загубата на майка ми"
Снимка: netinfo

Британският принц Хари е претърпял "пълен хаос", преди в крайна сметка да потърси помощ, за да се справи с ефекта от смъртта на майка му принцеса Даяна, каза той в интервю.

В интервю за в. "Телеграф" 32-годишният принц заяви, че е прекарал години в опити да отърве от емоциите си след смъртта на Даяна през 1997 г., когато е бил само на 12 години.

"Моят начин за справяне с това беше да заравям главата в пясъка, отказвайки въобще да мисля за майка ми, защото си мислех, че това ще ми помогне. Но това само ме кара да бъда още по-тъжен тъжен. Това няма да я върне", каза той.

Чак след навършването на 28 г. принцът потърсил помощ при специалисти по психични проблеми, след като бил насърчаван от страна на други, включително и след "огромна подкрепа" от по-големия си брат принц Уилям.
 
"Минаха близо 20 г. без да мисля за това и след това две години пълен хаос... Не знаех какво не е наред с мен", каза той.  

Макар Хари да е споменавал и в миналото за скръбта си и да е поддържал благотворителни организации за психично здраве, той е много чувствителен към вниманието на медиите. Разговорите открито за изпитаното от него са голяма рядкост.

Диана и приятелят й Доди ал Файед загинаха при автомобилна катастрофа в подлез в Париж на 31 август 1997 г., заедно с техния шофьор французина Анри Пол, след като се опитвали да се отърват от преследващи ги фотографи, търсещи сензационни снимки.
 
Смъртта й предизвика масов изблик на скръб сред обществеността. На погребението, предавано и гледано по целия свят, Хари вървеше след ковчега й.

Принцът каза в интервюто за "Телеграф", че наскоро се сблъскал с мъката от загубата на майка си, както и със справяне с натоварването на това да си член на кралското семейство, включително преодоляване на чувството за "борба или бягство" по време на ангажименти.

Снимка: netinfo

"Аз по принцип не знам как ние (кралски особи) оставаме нормални. Нямам никакви тайни, аз най-вероятно съм бил много близо до пълен срив многократно", каза още Хари.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти