Бъкингам отхвърли молбата му, но принц Хари и Меган Маркъл почетоха сами Деня на Възпоменанието

Меган Маркъл принц Хари
Снимка: Lee Morgan/Handout via Getty Images

За поредна година членовете на британското кралско семейство почетоха Деня на Възпоменанието, но този път поводът беше отбелязан на два различни континента.

Спазвайки социална дистанция, кралица Елизабет Втора, Кейт Мидълтън, принц Уилям, принцеса Ан, принц Чарлз и херцогинята на Корнуол – Камила, присъстваха на традиционното събитие в английската столица.

Кралското семейство почете Деня на Възпоменанието

Чарлз, Уилям и Ан, облечени във военни униформи, поднесоха венци на мемориал Кенотаф в Лондон, докато останалите жени от кралското семейство наблюдаваха от балкон. Всички те носеха дрехи и шапки в черно, както и символичните за деня значки във формата на макове.

Възпоменателната неделя в Обединеното кралство отбелязва приноса на военните и цивилните военнослужещи в Британската общност и Общността на нациите в двете световни войни и по-късните конфликти.

Принц Хари, който също е служил в британската армия, не пропусна да почете паметта на загиналите за дълга си. Въпреки че се намира в САЩ, херцогът на Съсекс беше придружен от съпругата си Меган Маркъл при посещение на Нациалното гробище в Лос Анджелис в неделя.

С макове върху връхните си дрехи, двойката положи букети с цветя, набрани от градината на дома ѝ в Монтесито, както и венец край обелиск на гробището. Херцогинята беше елегантна в дълго черно палто с колан и обувки на висок ток.

По този повод бяха разпространени няколко снимки на принц Хари и Меган Маркъл, а близък до тях споделя пред Harper’s Bazaar: „За херцога и херцогинята беше важно да могат лично да отбележат Възпоменанието по свой собствен начин, да отдадат почит на онези, които са служили, и на тези, които са дали живота си“.

Принц Хари и Меган Маркъл почетоха сами Деня на Възпоменанието в Лос Анджелис

Изданието Times of London съобщава, че принц Хари е поискал да бъде положен венец от негово име в Лондон по време на церемонията в неделя, но желанието му е било отхвърлено от служители на Бъкингамския дворец, потвърждава също източник на Harper’s Bazaar.

Това официално решение разочарова мнозина от ветерани по света. Близък приятел и бивш войник от Британските специални сили Дийн Стот написа в Twitter: „Принц Хари е служил на страната си в бой. Откакто е напуснал армията, той е направил изключително много за ветеранската общност и продължава да го прави. Ако някой си е спечелил правото да положи венец на Кенотафа, това е той.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти