Принц Филип е претърпял сърдечна интервенция

принц филип
Снимка: Getty/Gulliver

Филип, херцог на Единбург и съпруг на английската кралица Елизабет II, е претърпял успешна интервенция заради съществуващо сърдечно заболяване, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран ВВС и dariknews.bg.

От двореца уточниха, че херцогът ще остане в болница за лечение, почивка и възстановяване в продължение на няколко дни, но не разкриха каква точно е „успешната интервенция“.

99-годишният принц Филип вече е прекарал 16 нощи в болница. Той се лекувал от инфекция и в понеделник е преместен в болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон за изследвания и наблюдение на състоянието на сърцето му. Бъкингамският дворец заяви, че процедурата е проведена в сряда.

Херцогът, който навършва 100 години през юни, пътува с кола от Уиндзор до болницата „Крал Едуард VII“ в Мерилбоун, централен Лондон, като предпазна мярка, след като се почувства зле.

Точната причина за първоначалното му приемане не беше разкрита, но е била свързана с коронавирус. В понеделник от двореца обявиха, че херцогът е преместен в Бартс с линейка.

Болницата „Свети Вартоломей“ в Лондон е болница на Националната здравна система и в нея се намира най-голямото специализирано сърдечно-съдово звено в Европа.

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти