Почина звезда от „Игра на тронове”

Игра на тронове
Снимка: Gulliver/Getty Images

Актрисата Даяна Риг почина на 82-годишна възраст, предава NOVA по информация от БГНЕС. „Тя почина спокойно рано тази сутрин у дома със семейството си“, съобщава нейният агент.

Тя се превръща в икона на стила от 60-те години като тайния агент Ема Пийл в телевизионния сериал „Отмъстителите“. Риг участва и в шпионския трилър „В тайна служба на Нейно Величество“ като единствената жена, която някога се е омъжвала за Джеймс Бонд.

Даяна Риг
Снимка: HBO

Актрисата стана изключително популярна с ролята на Лейди Олена Тирел, „Кралицата на тръните“, в хитовия сериал „Игра на тронове“. Тя вероятно ще бъде запомнена като една от най-силните владетелки във Вестерос, отколкото като съблазнителното момиче от филмите на Бонд.

Миналата година тя говори за възхищението от ролята си в „Игра на тронове“, казвайки за Би Би Си: „Обичам да играя лоши героини. Те са много по-интересни, отколкото добрите. Има някои актьори, които не обичат да играят лоши герои, те обичат да бъдат харесвани. Аз обичам да не ме харесват.“

Даяна Риг
Снимка: Getty

През 1990 г. Даяна печели статуетка за най-добра женска роля на БАФТА за ролята на трудната за общуване свекърва в „Майка любов“. Тя получава също специалната награда на БАФТА през 2000 г. за „Отмъстителите“, споделена с другите звезди от сериала. Даяна Риг е номинирана и за девет награди „Еми“, печелейки отличието за ролята си на г-жа Данвърс в „Ребека“ през 1997 г. 

Даяна Риг
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти