Почина звезда от филма "Роки"

Мечтаеше за спортна кариера, но избра киното. Карл Уедърс, звездата от "Роки" и "Хищникът", почина на 76 години.

Американският актьор, продуцент, режисьор и бивш играч на американски футбол Карл Уедърс почина на 76-годишна възраст. Причината за смъртта не се съобщава. Знае се единствено, че си е заминал в съня си.

Уедърс е известен с ролите си на Аполо Крийд във филмовата поредица „Роки“, Джордж Дилън в „Хищник“, Чъбс Питърсън в „Щастливият Гилмор“ и много други. Общо Уедърс участва в 76 филма.

Карл Уедърс е роден на 14 януари 1948 г. в САЩ. В младостта си играе американски футбол като час от отбора на Оукланд Рейдърс, а извън сезона излиза на сцената на местен театър. След това за известно време се мести в Канада, където играе за British Columbia Lions. Но през 1974 г. Уедърс прекратява спортната си кариера, решавайки да се посвети изцяло на актьорството.

"С дълбока тъга съобщаваме за кончината на Карл Уедърс ", заяви семейството му.

"Карл беше изключително човешко същество, което живя необикновен живот. С приноса си към киното, телевизията, изкуството и спорта той остави незаличима следа и е признат по целия свят и от различни поколения."

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти