На 45 почина Томас Кингстън, съпруг на лейди Габриела и бивш на Пипа Мидълтън

Почина Томас Кингстън, съпруг на лейди Габриела и бивш на Пипа
Снимка: Getty Images

Томас Кингстън, британски финансист, съпруг на лейди Габриела и бивш приятел на Пипа Мидълтън, почина на 45-годишна възраст, съобщава DailyMail.co.uk.

В изявление, публикувано във вторник от името на лейди Габриела Кингстън, Мартин и Джил Кингстън, Джоана Конъли и Ема Мъри, се казва:

„С най-дълбока скръб обявяваме смъртта на Томас Кингстън, нашият любим съпруг, син и брат. Том беше изключителен човек, който озари живота на всички, които го познаваха. Смъртта му беше голям шок за цялото семейство и ние ви молим да уважавате нашата поверителност, докато скърбим за смъртта му."

Говорител на двореца казва, че крал Чарлз и кралица Камила са били информирани за смъртта на Кингстън.

„Кралят и кралицата бяха информирани за смъртта на Томас и се присъединиха към принц и принцеса Майкъл от Кент и всички, които го познаваха, в скърбенето на много обичан член на семейството. По-специално, Техни Величества изпращат най-искрените си мисли и молитви на Габриела и на цялото семейство Кингстън“, се казва в изявлението на говорителя на двореца.

Кингстън е починал в Глостършир в неделя, като службите за спешна помощ са били извикани на мястото малко след 18:00 часа. Въпреки че причината за смъртта е неустановена, няма подозрителни обстоятелства или други страни.

Томас Кингстън
Снимка: Getty Images

Кингстън е работил като директор в Devonport Capital. Според биографията му на уебсайта на компанията той има бакалавърска степен по икономическа история от Бристолския университет и преди това е работил в Schroders и Voltan Capital, пише сп. "Пийпъл".

Смъртта на Кингстън идва по-малко от пет години след кралската му сватба с лейди Габриела, 42-годишната дъщеря на принц и принцеса Майкъл от Кент. След като обявиха годежа си през септември 2018 г., лейди Габриела и Кингстън сключиха брак в параклиса "Свети Георги" в замъка Уиндзор на 18 май 2019 г., почти една година след като принц Хари и Меган Маркъл се ожениха на същото място на 19 май, 2018 г.

В сладко намигване към семейната традиция, булката носеше диамантена тиара в руски стил с ресни, която също беше носена от нейната баба, принцеса Марина, херцогиня на Кент, и нейната майка, принцеса Майкъл от Кент, в дните на сватбата им.

Списъкът с гости на сватбата включваше много членове на кралското семейство, включително кралица Елизабет (първа братовчедка на баща й) и принц Хари (изненадващо появяващ се само седмици след раждането на сина му).

Преди това Кингстън излизаше с по-малката сестра на Кейт Мидълтън. Въпреки че двойката прекрати връзката си около 2011 г., Пипа (която сега е омъжена за Джеймс Матюс) и Кингстън останаха приятели през годините.

Всъщност Кингстън и лейди Габриела присъстваха на сватбата на Пипа през май 2017 г. - и Пипа и нейният съпруг върнаха услугата като гости на сватбата на Кингстън и лейди Габриела две години по-късно.

Във вторник сутринта родителите на лейди Габриела присъстваха на службата за Деня на благодарността в параклиса "Свети Георги" в замъка Уиндзор в чест на гръцкия крал Константин. Покойният крал на Гърция беше кръстник на лейди Габриела и тя присъства на погребението му миналата година от името на принц Уилям, който също беше един от кръщелниците на Константин.

Въпреки че принц Уилям отпадна от присъствието на службата във вторник поради лични причини, разбира се, че отсъствието му не е свързано със смъртта на Кингстън.

Лейди Габриела, която в момента е 56-а в линията за наследяване на британския трон след баща си, по-големия си брат и две малки племенници, не е работещ член на кралското семейство. Тя и по-големият й брат, лорд Фредерик Уиндзор, са израснали в апартамент в двореца Кенсингтън и са посещавали събития като Trooping the Color с останалата част от кралското семейство, но тя работи като журналист на свободна практика. Ела, както я познават приятели, е и талантлива певица. Тя издаде две песни през 2020 г. в полза на Playing For Change Foundation, организация с нестопанска цел, която насърчава положителната промяна чрез музика.

Лейди Габриела и Кингстън често се присъединяваха към кралското семейство на събития като Уимбълдън, Роял Аскот и тържествата за платинения юбилей на кралица Елизабет през 2022 г. Двойката също присъства на погребението на кралица Елизабет през септември 2022 г.

Лейди Габриела и Кингстън се появиха публично с кралица Камила преди по-малко от две седмици, когато се присъединиха към нея на събитието Честване на Шекспир на 14 февруари.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти