Почина легендарният Джордж Майкъл

Почина легендарният Джордж Майкъл
Снимка: netinfo

Росица Костадинова

Певецът Джордж Майкъл е починал тази вечер, на 53-годишна възраст. 


Би Би Си се позовава на неговия говорител, който е казал, че "с огромна тъга трябва да съобщим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина в дома си на Коледа".

Музикантът е издъхнал в дома си в Оксфордшир в Югоизточна Англия. Линейка е пристигнала в къщата му в празничния неделен ден в 13.42 ч. местно време, съобщават от местната полиция. 

Снимка: netinfo

Униформените са категорични, че няма никакви съмнителни обстоятелства около смъртта на певеца.

Неговият мениджър помоли медиите и феновете да уважават желанието за усамотение на семейството на Джордж Майкъл в този така тежък за тях момент. 

Изпълнителят е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон под името Йоргос Кириакос Панайоту.

Снимка: netinfo

От началото на кариерата си той е продал над 100 милиона албума по цял свят.

Певецът дебютира в началото на 80-те години на миналия век, като сформира дуета "Уам!" ("Wham!") заедно с най-добрия си приятел Андрю Риджли. Двамата записват поредица от мегахитове като "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Last Christmas", "Wham Rap!" и много други. Дуетът се разпада през 1986 г. и Джордж започва соло кариера.

"Дълбоко съм шокиран. Загубих скъп приятел", заяви в Инстаграм британският певец Елтън Джон. "Той беше една от най-милите и щедри души и брилянтен артист, когото познавам!"

Сред другите му известни песни са "Careless Whisper", "Faith", "I Want Your Sex", "Freedom '90" и дуетът с Елтън Джон "Don't Let The Sun Go Down On Me".

Джордж Майкъл обявява открито своята хомосексуалност през 1998 г. В началото на 2006 г. се омъжва за дългогодишния си приятел Кени Гос.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВЕЛИКИЯ ДЖОРДЖ МАЙКЪЛ!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти