Нови признания: защо Меган Маркъл се е чувствала незащитена от двореца по време на бременността си

Меган Маркъл
Снимка: Getty

Нови съдебни документи от делото на Меган Маркъл срещу The Mail on Sunday разкриват, че херцогинята на Съсекс се е чувствала „незащитена от институцията“ на монархията по време на бременността си.

Делото на Маркъл срещу издателите Associated Newspapers Limited бе заведено за първи път миналия октомври и е резултат от публикуваните откъси от кореспонденция между нея и баща ѝ Томас Маркъл.

Меган Маркъл в писмо към баща си: „Разби сърцето ми на милиони парчета, причини ми излишна и неоправдана болка“

принц Хари и Меган Маркъл
Снимка: Getty

В документите се твърди, че по време на бременността си херцогинята „е станала обект на голям брой фалшиви и уронващи престижа ѝ статии в британски таблоиди, по-конкретно от ответника (Associated Newspapers Limited), които са ѝ причинили огромен емоционален стрес и вреда на психичното ѝ здраве“.

Според последните документи, представени в съда, херцогинята на Съсекс е искала да направи изявление в своя защита. Отвръщането на твърденията в таблоидите обаче би противоречало на двореца Кенсингтън, чиято стратегия в такива случаи е да запазва мълчание.

Стилът на Меган Маркъл по време на бременността ѝ

Посочва се още, че няколко от приятелите на Маркъл „никога не са я виждали в това състояние“ и че „с право са били загрижени за нейното благосъстояние, по-специално тъй като е била бременна, незащитена от институцията и със забрана да се защитава“. В случай че някое издание се опита да осъществи контакт с близки или приятели на херцогинята, те също е трябвало да отговарят с „без коментар“.

„Това общо безсилие сред нейните приятели караше всички да се чувстват заглушени, тъй като изглежда, че другите така наречени източници са били в състояние да разпространяват неверни твърдения“, казва се още в документите.

Маркъл твърди, че не е знаела за признанията на нейни приятели пред People по отношение на нейния баща или писмото, което тя му е изпратила. Твърди се, че е била информирана за статията от принц Хари в деня на публикуване и че не е знаела кои нейни приятели са били замесени до „известно време по-късно“. Според Меган е възможно именно мълчаливото поведение на двореца да е било тласък за приятелите ѝ да потърсят контакт с People.

Приятелите на Меган Маркъл говорят: тя няма стилист и готви вкъщи

Най-добрите модни моменти на Меган Маркъл като херцогиня

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти