Няма да познаете коя актриса ще бъде Даяна в нов филм за принцесата

Даяна
Снимка: Getty

Интересът към необикновения живот на Даяна Спенсър не стихва, а снимките на нова лента за принцесата на Уелс ще започнат в началото на 2021 г.

Според официалната информация филмът „Спенсър“ ще разкаже за „критичен уикенд в началото но 90-те“, когато Даяна осъзнава, че бракът ѝ с принц Чарлз не може да продължи, а тя самата трябва да поеме нов път. Сюжетът ще обхване само три дни от живота на обичаната принцеса по време на една от последните коледни ваканции в имението Сандрингам в Уиндзор.

Всички начини, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол

Продуцент и режисьор на лентата ще бъде Пабло Ларен, който с предишния си проект „Джаки“ донесе на Натали Портман номинация „Оскар“ за ролята на първата дама Джаки Кенеди. Неговият смел избор на актриса за образа на Даяна е 30-годишната Кристен Стюарт. За участието ѝ той споделя:

„Кристен е сред страхотните актьори днес“, каза Ларайн. „За да направиш това добре, се нуждаеш от нещо много важно във филма, което е мистерия. Кристен може да бъде много неща, както много загадъчна и много крехка, така и много силна, от което имаме нужда. Комбинацията от тези елементи ме накара да се сетя за нея. Начинът, по който тя реагира на сценария и как подхожда към героинята, е много красиво да се види. Мисля, че тя ще направи нещо зашеметяващо и интригуващо едновременно. Тя е природна сила.“

Даяна
Снимка: Getty

Въпреки липсата на особена външна прилика с принцеса Даяна, подобно на нея Кристен също усеща горчивия вкус на славата заради участието си в хитовата поредицата „Здрач“ още преди да навърши пълнолетие. След края на снимките актрисата заменя блокбъстърите с независимо кино, припомня Deadline.

Пабло Ларен признава, не е бил сред най-запалените почитатели на кралското семейството, но израствайки с приказки, вижда историята на Даяна като противоположност на това, за което всички сме чели.

Даяна
Снимка: Getty

„Обикновено принцът идва и намира принцесата, кани я да стане негова съпруга и накрая тя става кралица. Това е приказката. Когато някой реши да не бъде кралица и каже, по-добре да си тръгна и съм себе си, това е огромно решение, преобърната приказка. Винаги съм бил много изненадан от това и смятах, че би трябвало да е много трудно. Това е сърцето на филма“, обяснява режисьорът и допълва още:

„Това е страхотна универсална история, която може да достигне до милиони хора, а това е нещото, което желаем да направим. Искаме да създадем филм, който да пропътува и да се свърже със световната публика, която се интересува от подобен изумителен живот.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти