Невероятната история на принцесата бунтар Амира Ал Талил, която отказа да стане майка

Невероятната история на принцесата бунтар Амира Ал Талил
Снимка: Getty/Gulliver

Има една очарователна арабска красавица, за която светът не говори особено много. Тя се казва Амира Ал Талил и е истинска модерна принцеса.

Трудно е да повярваме, че тази модерно изглеждаща дама е принцеса именно в Саудитска Арабия. Тази мюсюлманска държава е известна с особено строгото си отношение към жените - те нямат право да шофират, а за да отидат където и да било, трябва да получат специално разрешение от роднина от мъжки пол. Забрадката е задължителна.

Правилата, които трябва да спазват малките принцове и принцеси

Красавицата попада в полезрението на обществото покрай сватбата си с принц Ал-Уалид бин Талал. Той не е син на сегашния крал, но е внук на някогашния крал Абдуалзис и затова се причислява към кралското семейство.

Принц Ал-Уалид е бизнесмен и милиардер, води съвсем модерен начин на живот. За разлика от предците си и краля, той не поддържа по няколко съпруги наведнъж. Преди да се ожени отново, той има навика да се развежда с предишната си спътница в живота.

Амира ал-Тауил не е първата жена на принца. Не е и последната. През 2014 двамата официално се разведоха, след като бракът им продължи едва две години. Нямат деца, но продължават да поддържат приятелски отношения.

Двамата не създават потомство, а Амира предварително подписала брачен договор, в който било посочено, че тя не е длъжна да ражда деца на любимия си. По това време принцът вече имал син и дъщеря от предишния си брак.

Още по-любопитен е фактът, че тя самата подала молба за развод, а днес продължава да поддържа приятелски отношения с бившия си съпруг. След раздялата им Амира става вицепрезидент на фондацията на принца и продължава да бъде отдадена на благородни каузи, достойни за една съвременна кралска особа.

Тя е призната за един от най-активните филантропи на света. Принцесата е с отлично образование. Завършва Университета в Ню Хейвън в САЩ и получава степен по бизнес администрация. 

Снимка: Getty/Gulliver

Амира Ал Тауил е заместник-председател на Съвета на настоятелите на международна организация с нестопанска цел, която поддържа програми и проекти за борба с бедността, грижа за пострадалите от бедствия и подкрепа на правата на жените, представители на различни религиозни вероизповедания.

Построила е сиропиталище в Буркина Фасо, изпълнява ролята на вицепрезидент във фондацията на бившия си съпруг. Амира ал-Тауил посвещава усилията си на различни каузи, свързани както с нейната страна, така и с целия свят. Разбира се, сред тях попада и борбата ѝ за повече права на жените в мюсюлманския свят.

7 жени от историята, които се изправят срещу нормите

Амир е една от първите в арабския свят, която изостави традиционните затворени рокли и ги замени с елегантни модерни дрехи, съчетание между европейския блясък и пищността на Изтока.

Стилът на една модерна арабска принцеса

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти