Нешка Робева: "Аз повече нямам място в този спорт!"

Нешка Робева
Снимка: БГНЕС

Легендарната треньорка Нешка Робева повече няма да се занимава с художествена гимнастика.

Това стана по време на телевизионно интервю. А ето защо беше взето това окончателно решение:

„Аз повече нямам място в този спорт. Не обвинявам никого. Вярващ човек съм. Имам много талантливи деца, включително и в Левски. Бях решила следващи четири години да ги посветя на две от тях, но не било писано“, каза емоционално Нешка Робева, която припомни и думи на пророчицата Ванга.

Тя ѝ споделила, че ще бъде треньор точно 25 години.

„Така и стана. Отстраниха ме на 25-ата година. Вярвам, че има съдба. Мисля, че успехите ще продължат. Народът е казал – където е текло, пак ще тече. С Нешка или без Нешка Робева колелото върви напред. Аз няма да бъда прът в него“, завърши Робева.

Най-успешният треньор в историята на българската художествена гимнастика Нешка Робева се извини на колегите си за това, че ги обвини в овчедушие. Това стана след Общото събрание на БФХГ, на което досегашният президент Илиана Раева бе избрана за втори мандант с пълно мнозинство - 43 "да" от 43 гласували, а самата тя остана извън Управителния съвет. 

„Извинявам им се. Те не заслужават това. Просто са продукт на нашето време. Те са част от един народ, който е обезверен, смазан и изплашен“, каза смирено Нешка Робева.

"Оттук нататък Нешка Робева няма да каже нито една дума, свързана с националния отбор по художествена гимнастика. Има си съдба, каквото е писано - това ще стане. Това е обет, който няма да наруша. Мисля, че успехите ще продължат. Народът е казал - там, където е текло, пак ще тече. С Нешка Робева или без Нешка колелото върви напред. Аз няма да бъда прът в него. Имам много талантливи деца, включително и в Левски, бях решила следващите 4 години да ги посветя на две от тях в художествената гимнастика. Не било писано", продължи Нешка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти