Напрежение и смут в Кан

Логото на филмовия фестивал в Кан
Снимка: Getty/Guliver

След новината за голямата кражба на бижута от каса на "Chopard", още едно събитие внесе смут на Лазурния бряг.

Неизвестен мъж стреля два пъти във въздуха на крайбрежната улица Кроазет във френския курорт Кан, където тези дни се провежда един от най-известните в света кинофестивали, предаде БГНЕС.

Преди полицията да успее да задържи смутителя, той успя да извика "Граната!", с което пося допълнително паника сред събралите се.

Заради въоръжения с пистолет и фалшива граната мъж бе прекъснато излъчваното от сцена наблизо предаване на Canal +. Няма пострадали.

"Мъжът е 42-годишен психически небалансиран, арестуван веднага от силите за сигурност" каза представител на властите.

Според очевидци, мъжът е имал и голям сгъваем нож.

"Правя го в името на моя Бог", извикал той по време на ареста.

Предаването на Канал плюс бе възобновено след това, съобщи АФП.

"Ако бях вас, нямаше да остана тук, каза водещият, обръщайки се към поредната си гостенка при подновяването на предаването.

"Полицията се намеси. Той имаше граната в ръка. Това бяха халосни изстрели, гранатата бе фалшива. Това е , което знаем засега, но разбира се, по време на стрелбата не знаехме какво да очакваме. Полицията се намеси.

Зрителите напуснаха мястото, малко блъсканица, малко тревожност, страх също. Но всички, въпреки това, запазиха самообладание и аз благодаря на хората, които останаха там, на целия екип и гостите", каза водещият Мишел Денисо.

Друг инцидент също помрачи доброто настроение още в началото на фестивала. Бижута на стойност над 1 милион долара, които трябвало да бъдат дадени под наем на звездите, преминаващи по червения килим на кинофестивала в Кан, бяха откраднати рано в петък сутринта от касата на американска служителка на швейцарската луксозна марка "Chopard".

Кражби се случват, но полицията съобщи, че не си спомня толкова голяма загуба като днешната по време на 12-дневния фестивал.

Миналата година крадци отмъкнаха четири часовника на стойност 400 000 евро на двама футболисти.

Фестивалът в Кан (Festival de Cannes) е един от най-престижните кинофоруми в света. Провежда се в Кан, Южна Франция. Тазгодишното му издание е 66-то. Събитието в града, разположен на френския средиземноморски бряг ще завърши на 26 май. 

Снимки от тазгодишното откриване на фестива, което пък бе белязано от проливен дъжд, можете да видите в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти