Най-красивите жени през годините - историята на конкурса "Мис Свят"

Най-красивите жени през годините - историята на конкурса "Мис Свят"
Снимка: netinfo

Почти всяко момиченце в даден период от живота си има една и съща мечта – да носи короната на кралиците на красотата.

Конкурсът „Мис Свят“, който показва прелестни дами от всички краища на света, е една от причините за тези мечти.

Именно този конкурс е най-старата надпревара за красота в света – за първи път се провежда през 1951 г. Първоначално е било планирано събитието да се проведе еднократно, но по-късно е взето решение да стане традиция.

Вижте 15-е най-ярки красавици, които са носили короната на „Мис Свят“ през годините:

Сусана Дуйн от Венецуела – Мис Свят 1955 г.

 

Венецуела е шампион в този конкурс. Представителки на тази страна са грабвали короната шест пъти, а Сусана е първата победителка от Венецуела.

Впоследствие красавицата направи успешна кариера като актриса и телевизионен водещ.

Пенелопе Кьолен от Южна Африка – Мис Свят 1958 г.

Една 18-годишна секретарка завладя публиката на Мис Свят с чара си и стана първата победителка от Южна Африка. Днес тя е известна със стила си в светските среди, радва се на голямата си любов, която я дарява с пет сина и три внучета.

Ан Синди от Великобритания – Мис Свят 1964 г.

Ан Сидни е втората британка, спечелила короната на Мис Свят. След победата, красавицата е имала ангажименти в телевизии, участвала е в сериали и филми.

Маделин Хартог-Бел от Перу – Мис Свят 1967 г.

След като спечели конкурса, Маделин се мести да живее в Париж. След това пък се отправя към южната част на Флорида, където създава семейство.

Дженифър Хостън от Гренада - Мис Свят 1970 г.

След като печели короната, Дженифър се мести в Канада, където се дипломира и става психотерапевт. В момента се радва на две деца и пет внучета.

Синди Брейкспиър от Ямайка – Мис Свят 1976 г.

Синди оставя професията си на модел, за да се посвети на музиката. Тя има три деца, като един от синовете й е от Боб Марли, който тръгна по стъпките на баща си.

Сара Джейн Хът от Великобритания – Мис Свят 1983 г.

Изборът на тази красавица за Мис Свят така разгневило останалите състезателки, които яростно критикували членовете на журито, присъдило короната.

Красивата Линда от Исландия – Мис Свят 1988 г.

Тази красавица грабва короната на Мис Свят без особени усилия. Същият успех има и като бизнес дама – ръководи спа центрове, издава автобиография, участва като жури в Мис Свят през 2015 г.

Айшвария Рай от Индия – Мис Свят 1994 г.

Айшвария Рай е известна актриса и модел, а освен това впечатлява с интелект – владее пет езика. Тя е сред най-известните победителки в Мис Свят. Има щастлив личен живот – омъжена е и има дъщеря.

Приянка Чопра от Индия – Мис Свят 2000 г.

Приянка Чопра е талантлива певица, актриса и модел, а короната на Мис Свят е част от признанията й. Освен с красотата си, тя е известна и с голямото си сърце – участва в десетки благотворителни инициативи.

Азра Акън от Турция – Мис Свят 2002 г.

Азра Акън е известен модел, актриса и танцьорка, говори няколко езика. Тя е половинката на известния и в България турски актьор Къванч Татлъту.

Розана Дейвисън от Ирландия – Мис Свят 2003 г.

Розана е модел, актриса, певица и... автор на готварска книга, която се превръща в бестселър.

Ксения Сухинова от Русия – Мис Свят 2008 г.

Спортуването е голямата страст на тази блондинка, а призванието й е да бъде модел – има огромен брой ангажименти в Италия, Испания и Франция.

Меган Янг от Филипини, Мис Свят 2013 г.

Актрисата, моделът и телевизионният водещ Меган Янг стана първият представител на Филипините, който спечели титлата. Тя е родена в САЩ в семейството на американец и филипинка. След това семейството на Меган се премества в Филипините, където завършва гимназия и решава да се посвети на телевизията.

Ролийн Строс от Южна Африка – Мис Свят 2014 г.

Ролийн Строс е третата представителка на Южна Африка, която печели престижната титла. Има разнообразни интереси и умения – от голфа до свиренето на флейта, пиано и китара.

Титлата "Мис Свят" в конкурса за красота в Саня в китайската провинция Хайнан  през 2017-та година, спечели индийката Мануши Чхилар.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК

Още интересни статии, които да прочетете:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти