Пол Маккартни - вечната музикална легенда навършва 80

Пол Маккартни
Снимка: Getty

Бившият "бийтълс", композиторът, певецът и най-богатият музикант в света Пол Макартни днес празнува своя 80-ти рожден ден!

Макартни е един от най-полярните хора в света, истинска „свещена крава“ на музикалния свят и една от най-значимите личности на ХХ век.

Пол Маккартни
Снимка: Getty

С какво може да се обясни тази популярност? Сигурно с удивителния синтез на два момента в творчеството му: високото качество на композираните и изпяти от него песни и поразителната им достъпност за масовия потребител.

Великите мисли на Пол Маккартни

Тук действа същият принцип както и при Моцарт – всичко гениално изглежда просто. Необикновената мелодичност на Макартни създава усещането за необикновена лекота и именно простота, както е в толкова известна на всички песен "Yesterday" (1965).

Тя бе призната от редица меродавни ценители за най-добрата поп-композиция, радваща се на рекорден брой кавъри в музикалната история – над 2200.

Освен това Макартни не остана „музеен експонат“ след разпада на The Beatles, а продължи да се развива и направи най-успешната солова кариера от прословутата ливърпулска четворка.

Пол Маккартни
Снимка: Getty

Великите мисли на Пол Маккартни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти