Наградите „Оскар” 2021: всичко, което знаем до този момент

оскар оскари
Снимка: iStock

Церемонията по връчване на филмовите награди "Оскар" в САЩ през април ще бъде присъствено събитие, което ще се излъчва на живо от няколко места, научихме от NOVA.

"За да създадем присъствената церемония, която публиката ни по целия свят иска да види, и същевременно да спазим изискванията за пандемията, церемонията ще се излъчва на живо от няколко места, включително от прочутия "Долби тиътър", се казва в изявление на Филмовата академия на САЩ.

Награди "Оскар" 2020: Звезден блясък и стил

Академията за кинематографично изкуство и наука обяви и краткия списък с номинираните за наградите "Оскар". 

Тази година Академията, която присъжда наградите, избра да включи в него не 10, а 15 продукции, които ще се борят за приза за най-добър международен филм. В крайна сметка само пет от тях ще останат в надпреварата, когато на 15 март бъдат обявени номинациите за "Оскар"-ите. 

Драмата "Две от нас", избрана да представя Франция в категорията за най-добър международен филм намери място в краткия списък за отличията. 

Сред сериозните конкуренти в категорията е и датската продукция "Още едно" на режисьора Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля. 

Останалите категории, за които американската киноакадемия обяви кратки списъци, са за най-добър документален филм, грим и прически, късометражна анимация, късометражен игрален филм и визуални ефекти, както и за песен от филм.

Церемонията за 93-тите награди "Оскар" ще се състои на 25 април, вместо в обичайното си време в края на февруари. Отлагането се наложи заради пандемията.   

Талантливата Мария Бакалова, на която Саша Барън Коен иска да даде „Оскар“

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти