На 57 години почина Принс

Принс по време на свой концерт
Снимка: Getty/Images

Американският актьор, музикант, композитор и певец Принс, една от големите звезди в края на 80-те и началото на 90-те години, е починал на 57-годишна възраст, предадоха АФП и ДПА, като се позоваха на американския сайт за светски новини TMZ.

Новината за смъртта му е вече официално потвърдена от импресариото на певеца.

Преди няколко дни се появиха съобщения, че в петък певецът е бил приет в болница вщата Илинойс, където самолетът му кацнал по спешност след концерт в Атланта, отбелязва АП. Принс бил хоспитализиран заради грип, но след това бил изписан.

След като се прибра вкъщи, Принс се появи на танцувално парти в Пейсли парк. Певецът живееше в комплекса, където беше и неговото звукозаписно студио.

Полицията разследва смъртта на певеца.

През март тази година Принс обяви, че ще издаде мемоарите си. Той се готвеше да издаде първата си книга, чието заглавие обаче не разкри, през 2017 г. Според "Рандъм Хау'с", компанията майка на издателя, книгата щеше да бъде "антиконформистко и поетично пътуване през живота и музиката на артиста".

Принс Роджър Нелсън, както е истинското име на певеца, се превърна в световно явление през 80-те години и 90-те на миналия век с уникалната си смесица от поп, фънк, фолк и рок.

Прочетете различни любопитни и малко известни факти за живота на Принс ТУК!

През кариерата си той печели седем награди "Грами" и по един "Златен глобус"и "Оскар".

Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 г. Списанието "Ролинг стоун" класира Принс на 28-о място в списъка на 100-те най-популярни артисти на всички времена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти