Музикантът Том Пети ни напусна днес

Музикантът Том Пети ни напусна днес
Снимка: Getty Images / Guliver

Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в Калифорния, съобщиха световните агенции. Новината беше потвърдена от семейството и на страницата му във Facebook.

Говорителката Карла Сакс, цитирана от АП, каза, че той е починал през нощта в понеделник в болница в Лос Анджелис, където е откаран, след като е открит в безсъзнание в дома му в Малибу след сърдечен арест.

 

On behalf of the Tom Petty family we are devastated to announce the untimely death of our father, husband, brother,...

Публикувахте от Tom Petty and the Heartbreakers в 2 октомври 2017 г.


 
Малко по-рано сайтът за светски новини TMZ съобщи, че Пети е приет в болница в тежко състояние след сърдечна криза. 66-годишният музикант е бил намерен в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс, според анонимни полицейски източници, цитирани от сайта. Той не показва никакви признаци на мозъчна дейност и е било "взето решение да бъде изключена системата за изкуствено обдишване", уточни TMZ в Twitter.

Пети е известен с хитове като "Free Fallin" и "American Girl". Неговата кариера е свързана с рокбандата "Хартбрейкърс" и със супергрупата "Травълинг Уилбърис".
 
Пети и "Хартбрейкърс" започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в САЩ. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири на две концерта в Ню Йорк през ноември.

Пети създаде "Хартбрейкърс" в средата на 70-те години на миналия век. Рокмузикантът е съосновател през 80-те години и на супергрупата "Травълинг Уилбърис" заедно с Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти