Митко Кърнев от Д2: „Доста пиехме като ученици, но не сме ползвали наркотици“

Влиза ли известният китарист в рок стереотипите за саморазрушителен начин на живот и какво мисли за всички велики личности от рок средите, които са си отишли? Това е само една от темите, които Елена Розберг засяга във видео интервюто „Черно на бяло“ с Митко Кърнев – вижте в четвъртото видео от поредицата, част от кампанията на Triple EYE Project.

Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова, обединени от медийния проект Triple E.Y.E, стартират кампанията „Черно на бяло“ за осведоменост за здравето на черния дроб. Кампания, в която 6 известни личности говорят откровено за вредните и полезни навици в живота си, преминавайки през темите за алкохола, бохемския начин на живот, грижата за семейството, рокендрола, промяната, храната, страха и стереотипите в нашето общество. 

Всички тези теми се покриват в разговора с Митко Кърнев, разумно разпределени между бурната младост и осъзнатия стил на живот, който китаристът води в момента. Противно на клишетата, той се старае да живее здравословно с хубава храна, чиста вода, с балансирана употреба на хубав (дори лично направен, домашен) алкохол. Обича природата и риболова, старае се да си осигури здравословно количество сън, въпреки многото ангажименти и концерти, а също така не спира да спортува и това го държи жив.

митко кърнев
Снимка: Triple E.Y.E

Профилактиката, в която влиза и прегледа на черния дроб, е задължителна за Митко Кърнев поне два пъти годишно. Но освен нея, китаристът силно вярва в това, че трябва да слушаш тялото си и да следиш за умереност и баланс във всичко, което правиш. Разбира се, до това стига след години на безсънни нощи, партита и алкохол, а и заради множеството разрушителни примери в световната рок история, в това число и тази на Джими Хендрикс.

Каква е основната тема в музиката, която създават Д2, какво вдъхновява китариста и от какво още му предстои да се откаже – всичко това и повече можете да разберете във видеото на Митко Кърнев в каналите на Triple E.Y.E, а запис на целия разговор ще намерите като подкаст.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти