Минаха точно 32 години от...

Мръсни танци
Снимка: IMDb

Тази година се навършват точно 32 години от пускането на екран на един от най-популярните холивудски филми "Мръсни танци" ("Dirty Dancing").

Заради него актьорът Патрик Суейзи се превърна в блян за много момичета и жени, които и до ден днешен биха проследили за кой ли път любовната история между инструктора по танци Джони Касъл (Суейзи) и 17-годишното момиче Франсис, изиграно от Дженифър Грей.

Патрик Суейзи
Снимка: Getty

Кинопродукцията, осъществена от американския режисьор с италиански корени Емил Ардолино (1943-1993), е била замислена като нискобюджетен проект, но след пускането й на екран зрителите не остават равнодушни, а приходите от продажби на билети и видеокасети с филма достигат 215 млн. долара в световен мащаб.

Дженифър Грей
Снимка: Getty


Разбира се, в лента с толкова много танци няма как да пренебрегнем и музиката. Най-популярната песен от саундтрака на "Мръсни танци" - "(I've Had) The Time of My Life" печели наградата "Оскар" за оригинална песен през 1987 г., а година по-късно същото парче носи на своите създатели "Златен глобус" и "Грами".

via GIPHY


Преди няколко години бе съобщено, че ще бъде заснето и продължение на филма, но след смъртта на Патрик Суейзи през 2009 г. от рак на панкреаса, продуцентите отложиха реализирането на проекта за неустановен период.

През 90-те години на миналия век актрисата Дженифър Грей се подлага на пластична операция на носа, след която хората трудно я идентифицират с нейната героиня от "Мръсни танци". В миналото тя е имала връзки с Джони Деп и Матю Бродерик. По-късно звездата споделя, че съжалява за направената корекция, но и до ден днешен 52-годишната Грей не успява да се превъплъти в толкова успешен персонаж като този на Франсис.

via GIPHY

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти