Мерил Стрийп сияеща на корицата на декемврийския Vogue

Мерил Стрийп сияеща на корицата на декемврийския Vogue
Снимка: Getty Images / Gulliver

Мерил Стрийп направи нещо, което много от почитатели ѝ не са си представяли.

Тя краси новата декемврийска корица на модното списание Vogue.

В ерата на Ким Кардашиян и Кендъл Дженър, 68-годишната носителка на три награди "Оскар" изглежда възхитително, облечена в изчистена бяла риза и панталон с висока талия в зелено - модерният цвят през този сезон.

Главният редактор на Vogue, Ана Уинтър, се среща лично с Мерил Стрийп в своя кабинет, а всички знаем за кого е написан сценария на филма "Дяволът носи Прада", нали?

Именно Стрийп през 2006 г., изигра ролята на силната и независима Миранда Пристли в "Дяволът носи Прада", чийто образ е вдъхновен от Уинтър.

Изборът Мерил да бъде на корицата не е случаен.

Тази година предстои да тръгне по кината новата лента на Стивън Спилбърг The Post. Филм, в който Мерил се преобразява в ролята на Кейтърин Греъм - издател и собственик на един от най-големите вестници в света "Вашингтон Поуст". Именно по нейното време се развива аферата Уотъргейт през 1972 г.

През октомври с.г. вестник "Вашингтон Поуст" изнася информация, че ФБР е установило, че сътрудници на Никсън са шпионирали и саботирали кандидати за президент на Демократическата партия като част от операция, която по-късно става известна като аферата Уотъргейт. По време на президентската предизборна кампания петима крадци са арестувани на 17 юни 1972 г. в квартирата на Демократическата партия в комплекса Уотъргейт. Никсън не успява да докаже, че няма общо с аферата, и подава оставка като президент (август 1974).

По време на интервюто, което води Ана, Мерил изглежда нервна.

Всъщност актрисата до известна степен пресъздава друг образ от "Дяволът носи Прада", а именно този на срамежливата и не много модерна Ана, която отива на интервю за работа в модното списание, където Миранда (в ролята Мерил), е главен редактор.

Двете дами стигат до извода, че в днешно време е още по-трудно да се стигне до истината във всяко отношения, а The Post напомня точно това. 

"Най-лошото нещо е, когато сме "отклонени" от истината", споделя Мерил. 

Снимка: Gettyimages/Gulliver

Актрисата не подмина темата за Харви Уайнстийн. 

"В последно време вече няма вечер, в която да не разговаряме за Харви с дъщерите ми. Това е ужасно. Искам момичетата ми да бъдат свободни, да бъдат горди, искам да бъдат жени. Жените са поставени под голяма опасност, защото не се говори публично за нещата, които мъжете могат да им сторят", коментира Стрийп. 

Краткият разговор между двете завърши, когато Ана подаде новия брой на списанието, а Мерил отвърна:

"Бих искала мама да беше жива, за да види това".

Снимка: Gettyimages/Gulliver

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти