Меган Маркъл за пореден път създаде прецедент

Освен че е първата личност от афро-американски произход, която стана част от британското кралско семейство, сключвайки брак с негов член, Меган Маркъл отново създаде история в родината си.

След като насърчи хората да гласуват на президентските избори в САЩ през 2020 г., изданието Entertainment Tonight научава, че херцогинята на Съсекс също е упражнила своето право на вот. Това я прави първият член на съвременното кралско семейство, който гласува на президентски избори в САЩ.

Най-добрите модни моменти на Меган Маркъл като херцогиня

През август Меган Маркъл си партнира с неправителствената организация „Когато всички гласуваме“. Херцогинята участва във виртуалното „диванно парти“, озаглавено „Когато всички жени гласуват“, за да отпразнува стогодишнината от 19-тата конституционна поправка и да насърчи хората да гласуват.

„Когато мисля за гласуването и защо това е толкова важно за всички нас, бих го формулирала така: Ние гласуваме, за да почитаме онези, които са дошли преди нас, и да защитаваме онези, които ще дойдат след нас“, каза Меган.

„Ако не сме част от решението, ние сме част от проблема“, добави тя за онези, които решават да не гласуват. „Ако сте незаинтересовани, вие сте съучастници. В неприятния момент, в който се намира нашата нация, упражняването на вашето право на глас не е просто част от решението, а част от наследството.“

През септември, по време на участие в специално издание на телевизия ABC по случай ежегодния брой Time100 на сп. Time, Меган отново заговори за важността на гласуването.

6 откачени конспирации за Меган Маркъл, които ни шокираха

„На всеки четири години ни казват: „Това са най-важните избори в живота ни“. Но тези са“, каза тя. „Когато гласуваме, ние привеждаме нашите ценности в действие и нашите гласове се чуват.“

Макар и херцогинята да не конкретизира за кого смята да гласува по време на сегашните избори, предвид каузите, за които тя се застъпва, като равенство между половете и опазване на околната среда, е ясно, че нейният фаворит не е Доналд Тръмп.

Самият той преди е признавал, че не изпитва симпатии към Меган Маркъл. По време на пресконференция през септември Тръмп направи коментар за херцогинята и нейния съпруг принц Хари, след като двойката засне видео относно значимостта на гласуването.

„Не съм неин фен... и тя вероятно е чувала това“, каза американският президент за Меган преди да добави: „Пожелавам много късмет на Хари, защото той ще има нужда от него.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти