Мария Шарапова обръща играта

Мария Шарапова има американско гражданство от 1994 г.
Снимка: Getty/Guliver

Сребърната медалистка от 30-те Летни олимпийски игри в Лондон Мария Шарапова представи на 20 август в Ню Йорк своята собствена марка "Шугарпова" ("Sugarpova") за производство на сладкарски изделия.

На този етап на пазара ще се предлагат 12 различни вида желирани бонбони във формата на тенис топки, женски устни, обувки с токчета, мечета, звезди, сърца и плодове, но идеята на спортистката е да разрасне бизнеса си и към други десертни изкушения.

"Това е най-вълнуващият проект, в който съм участвала, защото е изцяло моя идея, реализирана само с личните ми средства", допълни Шарапова.

В началото бонбоните ще се предлагат на територията на САЩ с тенденция съвсем скоро да ги видим и в магазинната мрежа на Великобритания и Обединените арабски емирства. Една опаковка от 142 г струва шест долара.

Освен това част от приходите от продажбата на въпросните сладкарски продукти ще отиде в благотворителната фондация на тенисистката "Maria Sharapova Foundation" за подпомагане на деца в нужда.

Шарапова е в Голямата ябълка, където на 27 август ще започне третият за годината турнир от Големия шлем – "Ю Ес Оупън" ("US Open").

В момента руската спортна сензация е поставена под номер три в световната женска тенис ранглиста, а досега в своята кариера е спечелила 27 титли на сингъл. Тя има и пълния актив трофеи от четирите турнира от Големия шлем – печели "Уимбълдън" ("Wimbledon") през 2004 г., "Ю Ес Оупън" ("US Open") през 2006 г., "Аустрелиън Оупън" ("Australian Open") през 2008 г. и "Ролан Гарос" ("Roland Garros") през 2012 г.

188-сантиметровата Шарапова е заработила близо 28 млн. долара през 2011 г., според щатското списание "Форбс" ("Forbes").

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти