Мария Бакалова без „Оскар“, но с приветствие от Брад Пит

Брад Пит, който през 2020 г. спечели „Оскар“ за поддържаща роля във филма „Имало едно време…в Холивуд“, тази година връчи наградата в съответната категория при жените.

Сред тях беше и Мария Бакалова, превърнала се в първата българска актриса, номинирана за престижните награди на Академията. Изпълнението ѝ като дъщерята на Борат, Тутар, в „Борат 2“ обаче не ѝ спечели статуетката, която отиде при 73-годишната Юн Йо-Джонг, също поставила рекорд в родината си като първата южнокорейска актриса с номинация за „Оскар“.

Брад Пит
Снимка: Getty

Настроението на Бакалова обаче не беше изобщо помрачено, тъй като 24-годишната българка получи похвала от самия Брад Пит.

При представянето на номинираните актриси в категорията той разказа как всяка от тях се е влюбила в киното. За българката Пит отбеляза: „При Мария Бакалова е свързано с Мерилин Монро. Преди време тя е изписвала цитата на Мерилин Монро: „Някой ден ще бъда голяма филмова звезда“. Актьорът завърши с приветствие: „Добре дошла, Мария!“

На това приветствие Бакалова реагира с усмивка и срамежливо сложи ръка на лицето си. Вижте момента във видеото по-горе.

Брад Пит
Снимка: Getty

Мария наистина носеше усещане за филмовата легенда Мерилин Монро с бялата си рокля Louis Vuitton. Вижте още снимки на Бакалова от звездната нощ в галерията долу!

Мария Бакалова на наградите „Оскар“

Големият победетил на наградите „Оскар“ тази година беше филмът „Земя на номади“, който спечели общо три награди - най-добър филм, най-добра актриса в глава роля за Франсис Макдорманд и най-добър режисьор за Клоуи Жао, която се превърна в първата жена от десетилетие насам, спечелила в категорията, и едва втората жена режисьор, получила статуетка от Академията.

Антъни Хопкинс спечели награда на най-добър актьор в главна роля за изпълнението си в „Бащата“, докато в поддържащата категория при мъжете победи Даниел Калуя за „Юда и черният месия“. „Момиче с потенциал“ получи отличието за сценарий, статуетките за най-добро операторско майсторство и художествен дизайн на продукция отиде при „Манк“, а „За душата“ спечели както в категорията за най-добра анимация, така и за музика.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти