Кралица Елизабет II на крачка от смъртта

Кралица Елизабет II на крачка от смъртта
Снимка: netinfo

Британски гвардеец за малко не застрелял кралица Елизабет Втора докато се разхождала през нощта на територията на Бъкингамския дворец, съобщи в. „Таймс" като се позова на публикуваните спомени на кралски гвардеец.

Докато охранявал периметъра на кралската резиденция, около 3 часа през нощта гвардеецът забелязал в тъмното силует и извикал „Кой е там?!". За негово изумление това се оказала кралицата, която излязла да се разходи, защото страдала от безсъние.

Снимка: netinfo

„По дяволите, Ваше Величество, за една бройка да Ви застрелям!", изтърсил гвардеецът и очаквал остър отговор за подобен език. Но кралицата казала само „Всичко е наред. Следващия път ще се обадя предварително, за да не ви се налага да стреляте по мене".

Снимка: netinfo

Злосторници правят опити да проникнат на територията на Бъкингамския дворец по няколко пъти годишно. През август 2016 година 25-годишният китайски студент Хан Джан беше арестуван докато се опитваше да се промъкне. При задържането си той твърдеше, че искал да убие кралицата.

Снимка: netinfo

През юни, няколко дни преди традиционното официално честване на рождения ден на Елизабет Втора, край двореца беше заловен фанатикът Джон Болтън, въоръжен с три ножа. През май 41-годишният Денис Хенеси, осъден за убийство, успя да влезе на територията на двореца и отиде да пита охраната дали кралицата си е вкъщи.

Снимка: netinfo

Елизабет Втора се възкачва на престола на 25-годишна възраст през 1952 година. През септември тя подобри рекорда на предшественичката си кралица Виктория по продължително царуване - 23 226 дни 16 часа и 23 минути. На 21 април 2017 година кралица Елизабет Втора ще навърши 91 година.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти