Кой е мъжът, който зае мястото на принц Филип до кралица Елизабет Втора

кралица елизабет
Снимка: Getty/Gulliver

Кралицата избра ганайския офицер майор Нана Кофи Твумаси-Анкрах за свой флигел-адютант. Това е една от най-важните и престижни професии в Двореца. Флигел-адютантът в висш щабен офицер, който е пръв адютант на монарх или главнокомандващ на дадена държава.

Нана Кофи, познат още като ТА е 38-годишен ветеран от войната в Афганистан и ще бъде първият цветнокож адютант в историята на монархията.

Вижте тук другата важна кралска новина от деня - годежът на принц Хари и Мегън Маркъл! >>>

Той ще заема най-важната позиция в кралското домакинство и ще бъде асистент на кралицата по време на всичките ѝ публични ангажименти, включително регионални визити и аудиенции в Бъкингамския дворец. Той заема и мястото на принц Филип до кралицата по време на събитията, които тя трябва да посещава, след като принцът се пенсионира през септември.

Новата снимка на кралицa Елизабет и нейния любим Филип по случай годишнината им!

Майор Анкрах се е преместил със семейството си от Гана във Великобритания през 1982 година и е учил в университета Queen Mary, а след това в Кралската военна академия.

Снимка: netinfo

Той бе командир на ескорта по време на сватбата на принц Уилям и Кейт през 2011г. и ръководеше по време на тържествата за рождения ден на кралицата.

Елизабет сама е избрала своя адютант сред широк набор от кандидати и вече ще виждаме майорът редом да кралицата на всички важни събития.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти