Кевин Джонас призна в емоционално видео за рака на кожата си

На 11 юни Кевин Джонас, който е член на групата Джонас Брадърс, сподели с феновете си тежката новина за своята битка с рак на кожата. В кратко, но емоционално видео в социалните мрежи, 36-годишният музикант разкри, че се е подложил на операция за отстраняване на базалноклетъчен карцином от лицето си.

"Днес ми отстраняват базалноклетъчен карцином. Да, това е истински малък рак на кожата, който е започнал да расте. Сега трябва да се подложа на операция, за да го премахна, така че започваме", сподели Кевин в клипа преди процедурата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Jonas (@kevinjonas)

Той не само сподели своето лично преживяване, но и отправи мощно послание за осведоменост и предпазване на здравето. "Не забравяйте да проверите бенките си, хора!", добави той, като призова феновете си да се подлагат на редовни профилактични прегледи за ранно откриване на подобни заболявания.

Въпреки трудностите, Кевин успокои феновете си, че операцията е минала успешно и че вече се възстановява у дома със семейството си. Той изрази благодарност към всички за подкрепата и пожеланията за бързо възстановяване.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Jonas (@kevinjonas)

Фондацията за рак на кожата изрази съжаление и подкрепа към музиканта, подчертавайки важността на редовните проверки и ранното откриване на заболяванията. Възстановяването на Кевин се случва в ключов момент, когато групата Джонас Брадърс се подготвя за възобновяване на своето световно турне.

Какво представлява ракът на кожата?

Ракът на кожата е заболяване, което се развива в клетките на кожата, основно поради увреждане от ултравиолетова (UV) радиация. Този процес на генетични мутации води до неконтролируем растеж на клетките и образуване на злокачествени тумори.

Най-честите видове рак на кожата включват базалноклетъчен карцином, плоскоклетъчен карцином и меланома. Базалноклетъчният карцином обикновено се появява в области, изложени на слънце, като лицето и шията. Плоскоклетъчният карцином е свързан със слънчеви изгаряния и се проявява често като червени или розови петна, наранявания или белези, които не заздравяват. Меланомата е по-агресивна форма на рак на кожата, която започва в меланоцитите - клетките отговорни за пигментацията на кожата.

Рисковите фактори за рак на кожата включват интензивно или дълготрайно излагане на слънце, увреждане от ултравиолетова радиация, история на слънчеви изгаряния, използване на солариуми, както и генетични предразположености и ослабена имунна система.

Лечението на рак на кожата варира в зависимост от типа и стадия на заболяването, включително хирургично отстраняване на тумора, лъчева терапия, химиотерапия и имунотерапия. Редовни дерматологични проверки и ранното откриване са от съществено значение за успешното лечение при рак на кожата.

Всички видове рак на кожата имат потенциал да се разпространят в други части на тялото, което може да доведе до сериозни усложнения.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол