Кейт Уинслет спаси живота на семейство, плащайки непосилна сметка за ток

Кейт Уинслет дари 17 000 паунда на британско семейство, чиято сметка за ток е нараснала главоломно.

Шотландката Каролин Хънтър се грижи за 12-годишната си дъщеря Фрея, която има тежка церебрална парализа. Заради проблеми с дишането детето разчита на животоподдържащата система, от която получава кислород.

По-рано 49-годишната Хънтър бива предупредена от местната топлоелектрическа централа, че заради сметката за ток може да достигне висока сума през следващата година.

„Животът ни като семейство е бил много травмиращ и на този етап от живота си просто чувствам, че всичко е свършено“, споделя Хънтър пред BBC Шотландия. „Когато чух за парите, просто избухнах в сълзи – мислех, че дори не е истина. Все още си мисля дали е така.“

Каролин Хънтър, признава, че е била съкрушена преди Кейт Уинслет да се намеси, след като носителката на „Оскар“ разбира за семейството от репортаж по BBC Шотландия.

Красива на всяка възраст: Кейт Уинслет през годините

Уинслет е дарила 17 000 паунда на страницата на семейството в платформата за набиране на средства GoFundMe и се е свързала с Хънтър, за да пожелае на семейството всичко добро. „Тя е видяла снимка на Фрея, на която се усмихва, и просто искаше да ни помогне“, казва шотландката пред STV.

„Тя каза, че е било правилното нещо, което да бъде направено за Фрея, и просто все още не мога да повярвам“, споделя още Хънтър за жеста на 47-годишната актриса и добавя: „Ще кажа само, че поддържаме контакт една с друга, като майка с майка.“

Семейство Хънтър живее в голяма общинска сграда в Тиликултри, която не е енергийно ефективна. Към момента им струва 6500 паунда на година, за да поддържат оборудването на Фрея и да отопляват дома си – макар майката да твърди, че изключват отоплението в повечето стаи, за да спестят пари.

Въпреки че работи на пълен работен ден с умерено заплащане, Каролин не получава същата подкрепа като лицата с ниски доходи, пише BBC News. Майката се тревожи, че евентуални прекъсвания на електрозахранването през зимата в случай на намалено снабдяване с газ - резултат от войната на Русия срещу Украйна - може да изложи на риск грижите за Фрея.

Пред STV Хънтър призовава правителствата Обединеното кралство и Шотландия да разберет повече за предизвикателствата пред семейства като нейното и да положат грижи.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти