Камила разкри своето хоби по време на самоизолация, за което никой не подозираше

чарлз камила
Снимка: Getty/Guliver

Поддържането на добра физическа форма по време на пандемия със сигурност е изпитание на волята. Фитнес залите затвориха, груповите спортни занимания вече не се провеждат, така че ни остава просто да намерим заместител на дъмбелите и да бъдем креативни.

Тази седмица херцогинята на Корнуол призна, че посещава уроци по балет за възрастни начинаещи. Открива това ново хоби преди обявяването на извънредното положение и сега продължава да го практикува вкъщи. 

камила балет
Снимка: Getty

Камила споделя, че в началото е била скептична, но бързо се увлича по балета:

Мислех си, че ще бъде много забавно и щях да се смея на всички, които се опитват да танцуват около мен. В крайна сметка всеки от нас беше толкова концентриран, че дори не виждаше какво правят другите.

Не спирах да си повтарям: "Отпусни рамене, дишай дълбоко, не се изгърбвай!" - Тези насоки трайно и дълбоко останаха в паметта ми. 

Стотици танцьори подкрепиха принц Джордж след подигравките, че тренира балет >>>

камила балет
Снимка: Getty

Макар и напълно начинаеща, херцогинята бързо усеща прогреса си:

Никога не съм танцувала балет, опитът не е важен. Това е нещо, което те кара да се чувстваш добре, дава ти известна доза увереност... И малко дисциплина, от която всички се нуждаем в живота си малко или много. След това може да грохнеш от умора, но наистина ще се почувстваш удовлетворен. 

Жената до принц Чарлз споделя още, че в тези тревожни времена е важно да останем верни на навиците си, дори да ни се струва много по-трудно, защото "ако не го направим, няма да имаме сили да станем от леглото сутрин". 

Няма значение дали е за 10 или 20 минути, нека започваме така всеки ден. Лично аз комбинирам балет с пилатес и много ходене, което обожавам. Опитваме се да мотивираме и другите да спортуват и да се грижат за здравето си.

камила балет
Снимка: Getty

Съвсем отскоро Камила става патрон на Кралската академия на танца:

"Обичам танца във всички форми, за мен е огромна чест. Визитата ми там беше незабравима, срещнах се с танцьорите и целия екип. Усетих позитивната атмосфера и силния отборен дух!"

Е, херцогинята разкри новото си хоби, но това не означава, че има намерение да демонстрира уменията си в публичното пространство:

Напълно начинаеща съм и винаги ще се чувствам начинаеща, въпреки че след 18 месеца тренирови усещам напредък. Но нямам намерение да ги показвам на сцената, по-скоро ще ги практикувам само вкъщи.    

Вървят ли двама: Новозеландската приказка на принц Чарлз и Камила

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти