"Какво по-мило може да направите за някого, от това да му приготвите закуска?": 10 урока за живота от Антъни Бурдейн

На 8 юни 2018 г. известният готвач Антъни Бурдейн бе намерен мъртъв в хотелска стая.

По първоначална информация той сам е сложил край на живота си. Бурдейн е бил във Франция, където е работел по предстоящия епизод на поредицата "Parts Unknown". Неговият близък приятел, френският шеф Ерик Рипер, намерил Бурдейн в безсъзнание в хотелската му стая.

"С изключителна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега, Антъни Бордейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правеха уникален разказвач, талантът му никога не спираше да ни учудва и ще ни липсва много", казаха от американската телевизия CNN в официално изявление след трагичната новина.

Антъни Бурдейн
Снимка: Getty/Guliver

Бурдейн беше известен у нас с предаването си A cook’s Tour (Приключението на готвача) и „Антъни Бурдейн: Без задръжки“. Смел и атрактивен, той обикаляше света в търсене на идеалната храна или пък готвеше немислими суровини като око на тюлен.

В първите години на кулинарната си кариера Антъни Бурдейн има издадени два криминални романа – „Gone Bamboo“ (1997) и „Bone in the Throat“ (1995). Антъни Бурдейн е един от добрите примери на преодоляване на зависимостта към хероин и кокаин.

Антъни Бурдейн
Снимка: Getty/Guliver

През есента на 2017 г. той открито казва, че ресторантьорският бизнес е място за дискриминация на жените и че трябва да си мазохист, за да оцелееш в този бизнес.

Последият му проект беше откриването на международен пазар за храна в Ню Йорк, който трябваше да е готов през 2019 г., като идеята идва от многобройните му пътувания до Сингапур.

10 урока за живота от Антъни Бурдейн

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти