Как се пише история! Григор Димитров е на върха с победата на турнира в Лондон!

Как се пише история! Григор Димитров е на върха с победата на турнира в Лондон!
Снимка: netinfo

Гришо превзе Лондон в най-големия си финал! Родната гордост Григор Димитров излезе на финал на един от най-силните турнири през годината. Освен че първата ни ракета си спечели място сред най-добрите осем за 2017-а, той се пребори и за титлата от Мастърса в Лондон със 7:5, 4:6 и 6:3 .

Жените в живота на Григор Димитров

Колкото и суперлативи да изкажем за Григор, те все ще са малко. 26-годишният хасковлия дебютира в Лондон и не допусна нито една загуба, осигурявайки си място на финала. Безапелационно и последователно той разби на корта испанеца Пабло Кареньо Буста и американеца Джак Сок.  

"Нямам думи. Благодарности на семейството ми, на мама, на татко. И на един човек, който не беше тук в залата, но играе важна роля – моята приятелка Никол". Това заяви развълнуваният Григор Димитров, минути след като превзе Лондон на финала на Мастърса.  

Интервю с Григор Димитров

Преди дни Гришо отбеляза впечатляваща победа над белгиеца Гофен, като го преодоля едва за 73 минути.

Страхотно беше да съм тук през тези две седмици. Искам да благодаря и на публиката. Подкрепихте ме страхотно. Благодаря и на феновете за подкрепата, за българските флагове. Благодарности към спонсорите, към служителите на АТП и на хората, които правят всичко това възможно. Благодарности на всички зад кулисите", допълни българинът, който надви белгиеца Гофен. 

Димитров поздрави съперника си за добрата игра.

И призна, че сега планира да си отпочине малко.

„Не знам къде ще съм другата седмица. Искам да се възстановя, но плажът е добра идея", заяви Димитров.

В общо осем двубоя между 2010 и 2017 година Димитров има седем победи срещу белгийския си противник.. Цели четири от тези осем мача се проведоха през тази година. Григор надделя на Аустрелиън Оупън, на финала на турнира в София, както и в първата среща между двамата в английската столица, а белгиецът взе частичен реванш с успех в Ротердам.

Григор Димитров - новата муза на Долче и Габана

Едно е сигурно, този двубой беше епичен и ще влезе в историята. А Григор, вече го стори, той е номер 3 в ранглистата и по този начин се изравни с легендата в българския женски тенис Мануела Малеева.

Мария Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти