И заживели дълго и щастливо! Хари и Мегaн вече са семейство! Запознайте се с херцога и херцогинята на Съсекс

d
Снимка: Getty

Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха във вярност в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор.

Вижте снимки от сватбената церемония в специалната ни галерия ТУК

Булката влезе в параклиса, облечена в семпла бяла рокля на "Живанши". Появата й в храма бе съпроводена от камбанен звън. Принц Хари пристигна за церемонията в компанията на брат си принц Уилям, който е негов кум.

Минути преди 14 часа, когато започна церемонията, за венчавката пристигна британската кралица Елизабет Втора, придружена от съпруга си принц Филип, а преди тях престолонаследникът принц Чарлз със съпругата си Камила.

По традиция монархът е последният гост на церемонията, преди в параклиса да влезе булката. 

Принц Уилям е кум на брат си Хари, а Меган Маркъл избра да няма кума. На сватбата има десет малки шафери, сред които племенниците на принц Хари – принц Джордж и принцеса Шарлот. Бащата на принц Хари - принц Чарлз, съпроводи булката до олтара, тъй като нейният баща не присъства на сватбата. Томас Маркъл е претърпял наскоро сърдечна операция.


Принц Хари и Меган Маркъл се ожениха, спазвайки традициите на Англиканската църква. Размяната на обети се извърши от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония е ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор. Принц Хари и Меган си казаха "Да" и архиепископ Уелби ги обяви за законни съпруг и съпруга.

Церемонията вече тече от един час и включва църковни песни и четения на Библията.

На сватбата присъстват 600 души, 2640 души имат възможността да наблюдават пристигането на булката и младоженеца в Уиндзор. Изчислява се, че 100 000 души са се събрали по улиците, за да видят кралската двойка.

Kато съпруг и съпруга Хари и Меган вече носят титлите херцог и херцогиня на Съсекс.

Вижте снимки от сватбената церемония в специалната ни галерия ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти